FORMACIÓ ESPECÍFICA I OCUPACIÓ

Nova oportunitat

La Fundació Trinijove i el Districte d'Horta-Guinardó elaboren un pla d'inserció laboral 60 veïns treballaran en obres menors

Ocupació 8 Un aturat fa un treball al carrer gràcies a Trinijove.

Ocupació 8 Un aturat fa un treball al carrer gràcies a Trinijove. / FUNDACIÓ TRINIJOVE

2
Es llegeix en minuts
L. B.
BARCELONA

Generar oportunitats reals per a la població desocupada d'Horta-Guinardó amb més risc d'exclusió social. Amb aquest gran objectiu, el Districte d'Horta-Guinardó i la Fundació Trinijove han firmat un conveni de col·laboració basat en obres menors a la via pública amb uns imports mai superiors als 50.000 euros. Unes 60 persones residents al districte es podran beneficiar del programa ja en curs, dividit en quatre fases de tres mesos cadascuna.

En cada fase la Fundació Trinijove treballarà amb una quinzena de persones derivades de Serveis Socials per millorar les seves opcions de trobar un lloc de treball remunerat. En un primer moment, tots reben formació en temes de jardineria, feines de paleta i prevenció de riscos laborals.«Un grup de tres o quatre persones treballaran a la nostra empresa realitzant les tasques adjudicades per l'ajuntament, i buscarem feina per a la resta a través del nostre programaIncorpora», explica Ignasi Parody, director general de la fundació amb més de 25 anys d'experiència en l'àmbit de la formació i la inserció sociolaboral.

Primers resultats

La primera fase del pla va començar a l'abril i ha inclòs petites actuacions de manteniment i neteja als jardins de la plaça de la Clota i els carrers de Gran Vista, Santuari i Jericó. «Hem aconseguit col·locar alguns dels participants en diferents processos de selecció», explica Miranda, l'assistent social de la Fundació Trinijove encarregat de fer seguiment de cadascun dels expedients. Entre els destinataris del programa, continua Miranda, hi ha dos perfils majoritaris:«Per un costat, menors de 30 anys sense estudis de secundària acabats i petites experiències laborals en l'economia submergida. Per l'altre, persones més grans de 45 anys, amb situacions de desocupació de llarga durada. Molts d'ells provenen del sector de la construcció».

Javier Albarracín, de 21 anys, ja feia uns dos anys que estava a l'atur.«El treball que m'han assignat és de manteniment i neteja de descampats al barri del Guinardó», explica el jove, que està encantat amb l'oportunitat.

«Treballar amb Trinijove és una bona oportunitat i m'encantaria continuar amb ells o trobar un lloc de treball similar», afegeix Albarracín«El nostre objectiu no escrit hauria de ser col·locar almenys el 50% dels participants en el programa», afegeix Parody. I és que alguns dels participants en el projecte, continua el director general, podrien ser absorbits per la mateixa empresa de la fundació o assessorats pel seu equip en la creació del seu propi projecte empresarial amb ajuda de microcrèdits. «En aquesta línia de l'emprenedoria en sumem uns vuit treballant i tenim coneixement d'una vintena de casos exitosos»,subratlla.

Notícies relacionades

El gerent del Districte d'Horta-Guinardó, Carles Mas, confia en el«gran bagatge històric de Trinijove en projectes similars i els seus diferents recursos per facilitar la inserció en el món laboral de les persones que viuen en situació d'exclusió social».

Parody, per la seva part, aplaudeix el«compromís real del districte amb els seus veïns».