Anar al contingut

ruta A SARRIÀ-SANT GERVASI

Un món de jocs i joguines

TEXT: LUIS BENAVIDES
FOTOS: MARIA PUJOL

RO-BOTICA
HERCEGOVINA, 22
Robots casolans

Petits gadgets que es poden teledirigir des del mòbil i robots que semblen trets de pel·lícules de ciència-ficció. Això i més es pot trobar a la botiga Ro-Botica (www.ro-botica.com). «Som distribuïdors oficials de les més avançades plataformes robòtiques escalables i flexibles», apunta Toni Ferraté, propietari de l'establiment. «Amb 7 anys ja es pot començar a muntar i programar alguns models», assegura l'expert. El negoci va començar el 2007 amb vendes per internet. «Un any després vam considerar necessari obrir una botiga per donar millor servei», diu Ferraté. L'objectiu és acostar la robòtica a l'educació, l'oci i la llar.

KREATIVE KIDS
GENERAL MITRE, 117
Futurs científics

Obert des del 2008, Kreative Kids (www.kreativekids.es) és un negoci familiar amb gairebé 200 metres quadrats de joguines que són sinònim d'exploració, descobriment i aprenentatge. «A l'hora de seleccionar els articles, valorem que no incitin a la violència i que ajudin a despertar qualsevol activitat creativa», afirma Leira Salazar, que té una llarga experiència com a investigadora. La propietària imparteix a més tallers de robòtica a la botiga. «Construeixen i programen un robot, i d'aquesta manera adquireixen i reforcen d'una manera divertida coneixements relacionats amb la física i les matemàtiques», afegeix Salazar.

DIDACMANÍA
VIA AUGUSTA, 106
Aprendre jugant

Les joguines didàctiques són la gran especialitat de les botigues Didacmanía (www.didacmania.com). «Tenim moltes coses de fusta i poques amb piles o bateria. El nostre producte està dirigit a pares que es preocupen pel desenvolupament personal i educatiu dels seus fills», explica el dependent Joan Carles López, que destaca la importància d'oferir a la canalla alguna cosa més que videojocs. «Si els dónes una alternativa a les consoles, si potencies la seva imaginació, descobreixen que s'ho poden passar fins i tot millor», afirma López. Ell considera que la joguina ha de ser entesa com una eina i no només com un simple entreteniment.

BATLLE
MAJOR DE SARRIÀ, 77
Anunciats a la televisió

La botiga de joguines Batlle ocupa una antiga lleteria dels anys 40. «Era dels meus avis, i la meva mare de mica en mica hi va anar afegint nines i jocs a partir del 1970», puntualitza Meritxell Batlle, la tercera generació de propietaris. Batlle ja ajudava a la botiga quan tenia 12 anys. «Venem joguines anunciades a la televisió, que són les que més demanen els nens», explica la propietària. El seu principal rival, sense comptar la crisi, són els centres comercials, perquè «rebenten els preus». Per sort, afegeix, aquesta botiga de joguines de Sarrià té una bona base de clients fidels.

PALAU
TRAVESSERA DE GRÀCIA, 84
Trens elèctrics i més

El cognom Palau i els trens elèctrics mantenen una relació molt estreta des de fa més de mig segle. El negoci es va fundar el 1935 com a llibreria. Va ser als anys 50 quan la família Palau va decidir introduir-se en el llavors emergent sector del hobby (www.palauhobby.com). «Primer van ser els trens, i després va arribar l'Scalextric i tot tipus de vehicles per radiocontrol», recorda la tercera generació, Anton Palau. Amb els anys han anat acumulant clients. «Des de l'adult que continua amb la seva afició fins al nen que demana Playmobil per Reis», afegeix el propietari.

NAP-BUF
SANTALÓ, 51
Clàssics modernitzats

«Aquest any celebrem el 40è aniversari. Va començar la meva mare venent joguines per afició, i fa gairebé dues dècades en vam agafar el relleu la meva germana i jo», explica Myriam Sallès, actual copropietària de Nap-Buf (www.napbuf.com). «Toquem molt producte tradicional de qualitat i articles d'importació, però sobretot ens diferenciem pel servei personalitzat que oferim», indica Sallès. Les joguines més clàssiques perduren, com les cuines i les nines, encara que puguin presentar un disseny modernitzat. Nap-Buf es caracteritza a més per tenir la seva pròpia línia tèxtil.

0 Comentaris