DEL 6 AL 12 DE NOVEMBRE

Innovació a dojo per celebrar el desè aniversari de Citilab-Cornellà

El laboratori ciutadà fa coincidir l'efemèride amb les setmanes de la cocreació i la coinnovació

Conferències sobre realitat virtual, màgia tecnològica o tallers de col·laboració digital dinamitzaran les jornades

Imatge del Citilab de Cornellà, ubicat a l’antiga fàbrica de Can Suris.

Imatge del Citilab de Cornellà, ubicat a l’antiga fàbrica de Can Suris. / CITILAB.EU

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Citilab, el laboratori ciutadà d'innovació social i tecnològica de Cornellà, celebra la festa del seu desè aniversari convidant la ciutadania a participar en les activitats creatives i col·laboratives programades durant la setmana del 6 al 12 de novembre. 

Per a la celebració, Citilab convida, per una banda, a participar en les activitats per a tota la família en la festa d'aniversari del 10 de novembre, a partir de les 17 h, i, per altra, el diumenge 12, a partir de les 10.30 h, en la Jornada de Portas Obertes del centre.

A més, el centre cornellanenc organitza la Cornellà Cocreation Week, un esdeveniment amb activitats vinculades a la cocreació artística, de caràcter internacional i emmarcat en el projecte Future DiverCities, amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà i la col·laboració de l'AMB i Creative Europe. Finalment, Citilab impulsa la 4a Setmana de la Coinnovació, que compta amb el suport de la Xarxa d'Innovació Social Comarcal, l'AMB i l'Ajuntament de Cornellà.

Conferències sobre realitat virtual

El divendres 10 de novembre tindrà lloc la presentació de l'aplicació mòbil 'Posa llums al Citilab', a més de conferències relacionades amb la realitat virtual i la intel·ligència artificial i l'espectacle de màgia tecnològica 'Tecnomagos'.

Seguint amb la celebració, el diumenge 12 de novembre Citilab organitza una Jornada de Portas Obertes al centre, i a partir de les 10.30 h començaran els tallers tecnològics i sostenibles pensats per disfrutar en família.

Grans i petits podran implicar-se en la transformació de diversos materials en instruments i autòmats digitals amb Luthiers Drapaires, disfrutar de l'espectacle '¿Què cal fer per ser un científic?', amb l'equip de Creaciència, o pintar amb el robot pintor DiBot del Citilab. A més, cada 15 minuts s'oferiran visites guiades al Showroom de Realitat Augmentada del Citilab.

Cornellà Cocreation Week

La setmana de la cocreació estarà plena de 'workshops', intervencions artístiques i sessions de treball sobre la creativitat en el context urbà i les polítiques públiques d'innovació social. 

Dimarts 7, dimecres 8 i dijous 9 de novembre tindran lloc les primeres trobades entre els socis del projecte Future DiverCities, els artistes convidats i els artistes autòctons, en les quals es portaran a terme les primeres reunions, tallers d'aparellament i visites al taller de Jordi Rocosa, creador cornellanenc.

Durant tot el matí del divendres 10 de novembre se celebrarà al Citilab el LAB de cocreació centrat en la innovació cultural, en el qual es desenvoluparan diverses taules de treball organitzades per temàtiques i formades per una varietat de personalitats expertes en els àmbits de la col·laboració, la cultura, l'urbanisme i les polítiques públiques.

Iniciatives innovadores

Durant aquesta mateixa setmana, Citilab també impulsa la 4a Setmana de la Coinnovació, l'esdeveniment que reuneix organitzacions amb ànim de lucre i sense de diferents municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, emprenedors i públic en general durant una nova edició dedicada a la col·laboració motivada, un enfocament de cooperació basat en la resolució de problemes de manera conjunta.

En aquesta setmana de diàleg i interacció, que té com a objectiu fer aflorar iniciatives innovadores en el territori, també col·labora la Xarxa d'Innovació Social de la ComarcaCoboi, el laboratori cívic d'emprenedoria i economia social de Sant Boi de Llobregat; Sant Feliu Innova, la xarxa física i virtual dels innovadors de Sant Feliu de Llobregat; la Fundació Ciutat de Viladecans pel foment de la societat del coneixement; Innobaix, l'agència d'innovació del Baix Llobregat; i els ajuntaments del Prat de Llobregat, Gavà Sant Joan Despí.

El dilluns 6 de novembre, a les 18.30 h, Enric Senabre, cofundador de la plataforma de crowfunding 'Goteo.org', inaugurarà la setmana amb una conferència sobre la col·laboració motivada al Citilab. Durant la setmana, els diversos municipis participants acolliran jornades, accions formatives i trobades per compartir metodologies col·laboratives.

10 anys de col·laboració i innovació ciutadana

La iniciativa de fer coincidir la celebració del desè aniversari del Citilab amb dos esdeveniments que impulsen la creativitat i la col·laboració ciutadana "segueix la naturalesa del laboratori ciutadà de Cornellà, que, des de la seva inauguració, ha promogut la cooperació entre l'administració pública, el món acadèmic, el sector privat, les entitats i la ciutadania per fomentar una societat del coneixement cohesionada", expliquen des del laboratori.

Notícies relacionades

Des de la inauguració de la seva seu física el 2007, protagonitzada per un grup de ciutadans liderats per Vicenç Badenes, Citilab-Cornellà s'ha convertit en el primer laboratori ciutadà europeu i una barreja entre un centre de formació i d'investigació, una incubadora d'iniciatives empresarials i socials i, al mateix temps, un centre digital d'innovació ciutadana.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA