UNES OBRES DE 6 MESOS

Cornellà comptarà amb un grup de discapacitats per fer la poda de 6.000 arbres

El 16 d'octubre l'Ajuntament comença a realitzar aquestes tasques de jardineria conjuntament amb el Centre Especial de Treball TECSALA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La poda de l'arbrat municipal a Cornellà tindrà lloc el dilluns 16 d'octubre, quan està a punt de començar la caiguda de la fulla de la tardor, "per mantenir més neta i ordenada la ciutat", explica el consistori local.

El Centre Especial de Treball TECSALSA, responsable del servei de jardineria de l'Ajuntament de Cornellà, s'encarrega de bona part dels treballs de poda amb un equip professional que realitza tasques específiques d'escoronar amb l'ajuda de grues i altres elements, i amb el suport d'un grup de persones amb el certificat de discapacitat que realitza les funcions de recollida de les branques, neteja de la zona i senyalització i protecció dels vianants i vehicles. 

En total es podaran aproximadament 5.500 arbres repartits per tots els barris amb l'objectiu d'afavorir un creixement saludable dels diferents exemplars, alhora que s'eliminaran afectacions o molèsties a persones i edificis.

Carrers afectats

Aquesta setmana anterior a les tasques de jardineria se senyalitzaran els carrers per on es farà la poda, que es preveu comenci per l'avinguda del Baix Llobregat, la rambla d'Anselm Clavé i, a continuació, la carretera d'Esplugues. Es tracta de les àrees urbanes que juntament amb l'avinguda Sant Ildefons i Can Mercader concentren més quantitat d'arbres.

Principalment, a Cornellà es fa una poda d'"aclarida", que consisteix a buidar per dins la copa tallant les branques que es travessen i brots que fan que l'arbre estigui molt espès, d'aquesta manera es deixa espai perquè creixin les noves branques.

Durarà 6 mesos

El procés continua, en alguns casos, amb el pinçament de copa, que significa tallar les puntes de les branques per controlar el seu creixement. I, en altres, cal aixecar la copa mitjançant la poda de les branques baixes per permetre el pas de vianants. També s'eliminaran les branques seques i mortes de la palmera canària i la Washington.

Notícies relacionades

"Els arbres podats cada vegada són més grans, i cal dedicar més temps a cada arbre, per la qual cosa s'ha previst que la campanya s'allargui fins a sis mesos, cap a mitjans d'abril", apunta l'Ajuntament.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA