L'escriptora de Cornellà Empar Fernández publicarà a l'octubre la seva nova novel·la, 'Hotel Lutecia'

El llibre narra les vivències d'Andreu Ribera, un republicà català exiliat que ha de reprendre la seva vida lluny de casa

imunoz36896271 onbarcelona empar fernandez170118220341

imunoz36896271 onbarcelona empar fernandez170118220341

1
Es llegeix en minuts
J.S.

Un supervivent català d'un camp de concentració nazi que ha de començar de nou però lluny de casa. Aquest és el punt d'arrencada d'‘Hotel Lutecia’, la nova novel·la d'Empar Fernández, escriptora amb residència a Cornellà.

Segons ha confirmat la mateixa escriptora a la web L'illa dels Llibres, la seva nova novel·la es publicarà a mitjans d'octubre al segell Suma de Lletres, el que suposa un reconeixement a la seva trajectòria, per la projecció d'aquesta editorial.

Empar Fernández, que és conductora d'un dels clubs de lectura de la Biblioteca Central de la població del Baix Llobregat i professora d'Història en un institut, explica que ‘Hotel Lutecia’ narra la vida d'un republicà català exiliat, Andreu Ribera, que va a parar al camp de concentració nazi de Dachau i que, en 'acabar la Segona Guerra Mundial, no pot tornar a Catalunya i es veu obligat a començar una nova vida a la Provença francesa.

Per tant, la novel·la se situa en bona part al Poble-sec de Barcelona, a París i  als pobles de la Provença, “una regió especialment bonica i acollidora que visito sovint”, indica l'escriptora.

Disset anys de trajectòria i vint novel·les publicades

La trajectòria com a escriptora d'Empar Fernández, que és llicenciada en Història i en Psicologia Clínica, va començar l'any 2000, quan va publicar ‘Horacio en la memoria’, la seva primera novel·la, amb la que va guanyar el Premi Cáceres de novel·la curta. Disset anys després ha tret al mercat unes vint novel·les, amb especial presència de títols vinculats al gènere negre.  

Tanmateix, altres títols com ‘El loco de las muñecas’, ‘Hijos de la derrota’, ‘Para que nunca amanezca’ o ‘Mentiras capitales’ s'aparten d'aquesta classificació.

Les seves tres últimes creacions són les novel·les 'La mujer que no bajó del avión' (2014), 'La última llamada' (2015) i ‘Maldita Verdad’, totes dues publicades per Versàtil. Precisament, pocs dies enrere Fernández va rebre el premi Cubelles Noir per aquest últim títol així com el Tenerife Noir.

Notícies relacionades

“Crec que acabem escrivint el que ens agrada llegir. Soc lectora de novel·la negra i m'apassiona el costat fosc de la societat que ens ha tocat viure així com la part menys amable de la condició humana”, explica en l'entrevista a L’illa dels Llibres.

Més notícies de Cornellà