Un capellà de Cornellà, nou bisbe auxiliar de l'Arxidiòcesi de Barcelona

Es tracta de Sergi Gordo, capellà de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Cornellà de Llobregat

Gordo i Vadell, els dos nous bisbes de l’arxidiòcesi de Barcelona.

Gordo i Vadell, els dos nous bisbes de l’arxidiòcesi de Barcelona.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

El papa Francesc va nomenar recentment dos sacerdots com a nous bisbes auxiliars de l'arxidiòcesi de Barcelona, per ajudar l'arquebisbe, Joan Josep Omella, i l'actual bisbe auxiliar, Sebastià Taltavull, que compatibilitza aquest càrrec amb el d'administrador apostòlic de la Diòcesi de Mallorca. 

Els dos nous bisbes són el barceloní Sergi Gordo, fins ara canonge de la Catedral, capellà de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Cornellà i secretari general de l'Arquebisbat, i el mallorquí Antoni Vadell, que serà el bisbe més jove de l'Estat, i actualment és rector de vuit parròquies d'Inca i els seus voltants. La data més probable d'ordenació és el dissabte 9 de setembre.

CANVIARÀ EL SEU DIA A DIA

Sergi Gordo, el capellà de Cornellà, es va mostrar il·lusionat pel nomenament, tot i que va admetre que a partir d'ara canviarà bastant el seu dia a dia. Per la seva banda, Omella es va mostrar molt content per tenir més ajuda a l'arxidiòcesi, perquè Taltavull no pot estar 100% centrat a Barcelona, ja que cada setmana ha de viatjar a Mallorca.

"És un alleugeriment, un goig, una ajuda enorme, imprescindible per a una diòcesi tan gran, un regal magnífic". De fet, va fer broma amb el fet que Vadell sigui mallorquí, perquè l'illa torni a Barcelona el favor de compartir Taltavull. A més, està satisfet per la "joventut" dels dos nous bisbes, que aportarà "esperança, il·lusió i una millor connexió amb els joves".

PERFILS

Sergi Gordo té 50 anys, és de Barcelona i capellà de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Cornellà de Llobregat. Abans va estar a Vilafranca del Penedès. És Llicenciat en Filosofia i Ciències Eclesiàstiques, i ha sigut professor d'Història de la Filosofia Antiga i de Fenomenologia de la Religió. També ha sigut formador i tutor al seminari, membre del Patronat de la Fundació de la Junta Constructora de la Sagrada Família, i actualment és canceller de la cúria arxidiocesana, secretari general de l'Arquebisbat i canonge de la Catedral. 

Notícies relacionades

Antoni Vadell, de Llucmajor (Mallorca), té 45 anys i actualment era rector de la Unitat Pastoral de la Verge, que inclou vuit parròquies d'Inca i els seus voltants. També ha sigut rector del Seminari Menor de Mallorca, delegat diocesà, llicenciat en Catequètica, i professor en diversos centres. Vadell també es va mostrar il·lusionat però a la vegada expectant pel gran canvi que suposa passar de Mallorca a Barcelona, i va admetre el "dolor" de deixar enrere la gent amb qui ha coincidit a l'illa. "Moltes coses que he fet no pensava que fossin per a mi, però aquesta missió val la pena", va reconèixer.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Cristians