TEATRE

'A voz ahogada' recorda els presos polítics del franquisme a Cornellà

Dirigida per Ivan Campillo, l'obra d'Apunta Teatre recrea la vida del poeta republicà Marcos Ana al penal de Burgos

1
Es llegeix en minuts

El 1960, un grup de presos polítics del penal de Burgos, encapçalats pel poeta Marcos Ana, van escenificar una obra de teatre de forma clandestina. L'obra era un homenatge a Miguel Hernández, pastor d'Oriola, poeta i víctima del franquisme que, com ells, va lluitar amb la seva poesia per la llibertat i la democràcia.

A voz ahogadarelata el dia a dia al Penal de Burgos, una de les presons més terribles del franquisme, també coneguda com la ‘Universitat de Moscou’. Estava ocupada majoritàriament per presos polítics comunistes, molts d'ells reconeguts intel·lectuals.

L'obra, produïda per Apunta Teatre sota la direcció d'Ivan Campillo, es basa en el testimoni del poeta republicà represaliat Marcos Ana, i també de presos polítics catalans que van compartir el seu captiveri: Lluís Martí Bielsa Enric Pubill, i d'Antònia Jover, nascuda entre reixes com a filla de presos polítics.

“Aquesta és una història de supervivència i de superació personal, de lluita, de solidaritat i de com un grup de joves intel·lectuals van aconseguir trencar les cadenes de la seva presó gràcies a la poesia, al teatre i a l'amor per la cultura”, explica Campillo.

Els actors Mireia Clemente, Ramon Godino, Jordi Martí, Raül Tortosa i Ivan Campillo s'encarregaran de donar vida als cinc protagonistes al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat aquest divendres 22 d'abril.

Notícies relacionades

El testimoni de Marcos Ana, les entrevistes realitzades a Lluís Martí Bielsa i Enric Pubill, així com la documentació facilitada per l'Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme han fet possible la creació d'aquesta història de ficció basada en personatges reals.

Més notícies de Cornellà