Antonio Balmón busca aliats per aprovar el pressupost del 2016 a Cornellà

L'alcalde del PSC, que no té majoria absoluta, ofereix diàleg als diferents grups municipals en el que es preveu que serà una difícil negociació

1
Es llegeix en minuts
J. S. / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

L'alcalde socialista de CornellàAntonio Balmón, té motius per estar preocupat. En la comissió d'hisenda de l'Ajuntament de Cornellà que ha tingut lloc aquest dimecres cap grup municipal ha mostrat interès a votar favorablement la proposta de pressupost municipal del govern per al 2016.

Aquesta proposta es portarà a votació en el ple municipal que tindrà lloc a final de mes, i l'equip de Balmón haurà de convèncer almenys un grup de l'oposició per poder tirar-la endavant, ja que el PSC governa l'ajuntament en minoria des de les eleccions que van tenir lloc aquest maig. L'alcalde ja ha ofert dialogar als diferents grups municipals.

La tasca es presenta complicada. El PSC, amb 11 regidors sobre un total de 25, no té la majoria suficient per aprovar en solitari la seva proposta de pressupostos per al 2016, i les relacions amb l'oposició no són del tot favorables.

El principal grup de l'oposició és Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà, amb cinc regidors, mentre que Ciutadans en té tres, Esquerra dos, ICV-EUiA dos i finalment el PP dos més.

NECESSITA COM A MÍNIM UN GRUP DE L'OPOSICIÓ

Les pròximes setmanes l'alcalde i el seu equip de govern s'hauran d'esforçar per poder convèncer almenys un grup de l'oposició i aprovar la proposta de pressupostos, sens dubte un dels temes més importants, si no el que més, de l'activitat política municipal.

Balmón passarà aleshores el seu primer examen d'aquest mandat, i no ho tindrà gens fàcil.

Notícies relacionades

Més notícies de Cornellà