Patrocina:

COMPTES ANUALS

El Consorci de la Zona Franca invertirà 31 milions el 2018

Jordi Cornet anuncia que destinarà el 10% del benefici a ajudes socials

La contribució del CZFB a l'economia de Barcelona suma 546 milions en 25 anys

2
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va donar ahir el vistiplau als comptes del 2016, que es van tancar amb un benefici de 8,3 milions, fet que va suposar una millora del 84% i la consolidació dels resultats positius per quart exercici consecutiu. L’organisme va anunciar una inversió 31,2 milions el 2018 i l’assignació del 10% del benefici a ajudes socials.

El consell plenari del CZFB, presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va analitzar la proposta de dedicar el 10% del benefici a ajudes socials de forma sistemàtica en els pròxims exercicis.

Una de les claus de la millora en els resultats del consorci ha sigut la retallada en el capítol de despeses. L’any passat es va tancar amb un increment dels ingressos nets de 43,5 milions d’euros de l’exercici anterior fins als 45,7 milions, mentre que la reducció de les despeses va registrar un ritme més intens al passar de 48,1 milions a 45,9 milions. A més, el deute financer va baixar de 67 milions a 56, amb la qual cosa la reducció acumulada entre el 2011 i el 2016 va ser del 71%.

Una altra de les claus en la millora dels resultats del CZFB va ser el benefici registrat, per segona vegada en vuit anys, per l’empresa dedicada a l’activitat firal Consorci Internacional SAU en un any en què va duplicar la promoció del saló immobiliari BMP i del SIL de logística i va sumar dues fires més (Inmotecnia Rent i eDelivery). El delegat especial de l’Estat al CZFB, Jordi Cornet, va indicar que la filial del consorci va perdre 6,2 milions des del 2008, tot i que el 2016 va registrar un superàvit de 200.000 euros. 

Notícies relacionades

El pressupost per al 2018 preveu guanys de 10,1 milions i una inversió de 31,2 per a millores al polígon industrial de la Zona Franca i la promoció de vivendes a Barcelona. Un total de 21,6 milions es destinaran a projectes plurianuals que inclouen la promoció de naus, la construcció d’un edifici per a reallotjats de les antigues casernes de Sant Andreu i la urbanització de sòl a la Marina.

Promoció de vivendes

El 2017, el CZFB dedica el 52% de les seves inversions a la promoció de 2.000 vivendes. És un exemple de la contribució de CZFB a l’economia i la societat de Barcelona, que Cornet va calcular en 546 milions en els últims 25 anys, «una xifra impressionant», va afirmar. I va destacar que, «durant els seus 100 anys de vida, sempre ha imperat en el consorci l’esperit d’entesa i de concertació, un consens que ha sigut clau per evolucionar i que ha permès que a base de sumar esforços hàgim pogut multiplicar els resultats».