Patrocina:

CITA ECONÒMICA DE REFERÈNCIA

Barcelona acollirà el Congrés Mundial de Zones Franques el 2019

La candidatura espanyola, representada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, s'ha imposat a les d'Egipte, el Kazakhstan, Mèxic i Sèrbia

 

  / NACHO VAQUERO

2
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona organitzarà el 2019 el Congrés Mundial de Zones Franques, conegut internacionalment com a World FZO Annual International Conference and Exhibition (AICE), segons ha anunciat l'Organització Mundial de Zones Franques al congrés mundial que ha tingut lloc a Cartagena de Indias (Colòmbia) i que va inaugurar el president colombià, Juan Manuel Santos. 

La decisió de celebrar l'edició del 2019 de l'AICE a Espanya l'ha pres el Consell de direcció de l'Organització Mundial de Zones Franques, presidit per Mohammed Alzarooni. La candidatura espanyola, representada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, s'ha imposat als projectes presentats per Egipte, el Kazakhstan, Mèxic i Sèrbia.

El congrés d'AICE se celebrarà a la primavera del 2019, molt probablement al maig, al Palau de Congressos de Catalunya i l'esdeveniment es calcula que congregarà més d'un miler de representants de zones franques del món durant els dies de celebració de l'esdeveniment. 

"És una excel·lent notícia per a Espanya, per a Catalunya i per a la ciutat de Barcelona. El Consorci de la Zona Franca una vegada més ha tornat a demostrar que sumant esforços es multipliquen els resultats", ha destacat el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet. "L'experiència del Consorci de la Zona Franca de Barcelona en l'organització de fires i congressos internacionals, unit al prestigi d'Espanya com a plataforma logística mundial, a l'atractiu de Barcelona com a capital del Mediterrani i a la unió d'esforços institucionals, han sigut factors determinants perquè l'organització mundial de zones franques s'hagi decantat per la nostra candidatura", ha afegit.

Cornet ha subratllat la col·laboració institucional que la candidatura ha propiciat, amb mencions a Jaume Collboni, segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, i a Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern d'Espanya. En aquest sentit, Cornet ha agraït especialment a Sáenz de Santamaría “la seva implicació imprescindible per aconseguir aquest èxit, així com en altres projectes que han de contribuir a projectar la imatge de Barcelona com a enclavament mundial del comerç i l'economia, perquè els reptes de l'economia global exigeixen per la nostra part unitat d'acció i constància en la voluntat de diàleg”.

Per la seva part, Collboni ha expressat la seva “satisfacció per aquesta consecució de la Zona Franca que posa en valor la seva funció com a zona logística i industrial de primer ordre per a la ciutat”. Ha afegit que “la celebració d'aquest congrés reconeix la tasca d'aquest element clau de la competitivitat de Barcelona i representa una oportunitat per explicar al món el model d'èxit de la Zona Franca de Barcelona”.

CINQUENA EDICIÓ

Les anteriors edicions de l'AICE s'han celebrat el 2015 i 2016 a Dubai -seu permanent de l'Organització Mundial de Zones Franques- i a Cartagena de Indias (2017). L'edició del 2018 se celebrarà als Emirats Àrabs Units, segons es va designar l'any passat. El 2019 serà el torn de Barcelona, que acollirà la cinquena edició de l'AICE que reunirà totes les zones franques mundials, i que serà un aparador mundial que potenciarà la ciutat com a enclavament del comerç internacional. 

Notícies relacionades

Segons fonts de la WFZO, al món hi ha unes 3.500 zones franques en 130 països, que representen més de 70 milions de llocs de treball.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona és una entitat creada el 1916 pel Govern espanyol, l'Ajuntament de Barcelona i els estaments econòmics de la societat civil catalana amb l'objectiu de col·laborar en la generació d'activitat comercial logística i econòmica. Gestiona el Polígon Industrial de la Zona Franca de Barcelona, la seva Zona Franca Duanera i promou àrees industrials, logístiques i urbanes, així com esdeveniments firals d'interès empresarial, logístic i immobiliari.