Patrocina:

OPERACIÓ IMMOBILIÀRIA

Telefónica compra l'edifici de la seva seu a Barcelona al Consorci de la Zona Franca per 107 milions

L'operadora, que estava de lloguer, exerceix el seu dret de tempteig davant l'oferta presentada pel grup AXA

Torre Telefónica

Torre Telefónica

1
Es llegeix en minuts

Telefónica ha comprat la Torre Diagonal 00 de Barcelona, que fins ara ocupava en règim de lloguer, al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). L'import de l'operació ha estat de 107 milions d'euros, més IVA, segons ha informat el CZFB. Telefónica ha exercit el seu dret de tempteig davant l'oferta que va presentar una empresa del grup AXA Real Estate (Lindisfarne Investments).

L'operació implica que Telefónica adquireix l'edifici a la zona Fòrum de Barcelona on hi ha la seva seu corporativa i el seu centre de R+D a Catalunya. Aquest edifici de 24 plantes i 34.000 metres quadrats construïts el tenia llogat el Consorci a Telefónica fins a l'any 2060.

Notícies relacionades

El CZFB va treure el solar i l'edifici d'oficines Torre Telefónica a subhasta pública per un preu inicial de 98,5 milions d'euros, i AXA va presentar la millor oferta amb un 9% sobre aquest preu. 

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Jordi Cornet, i Javier Delgado Martínez, director de Planificació, Projectes i Serveis Globals de Telefónica, han firmat la venda aquest divendres. Segons el Consorci, unes 60 firmes, la majoria estrangeres, es van interessar per l'operació.