INVESTIGACIÓ ALS EUA

Científics reverteixen la pèrdua de memòria en ratolins

La troballa podria tenir aplicació en la lluita contra l'Alzheimer

associated-press-ratones

associated-press-ratones

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Investigadors de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (Estats Units) han demostrat en ratolins que poden revertir la pèrdua de la memòria a l'interferir en l'enzim, anomenat HDAC2, responsable de desactivar els gens relacionats amb la memòria.

Durant uns quants anys, científics i companyies farmacèutiques han estat intentant desenvolupar fàrmacs que bloquegin aquest enzim, però la majoria també bloquegen altres membres de la família HDAC, i això pot comportar efectes secundaris tòxics.

Notícies relacionades

Ara, els investigadors han trobat una manera d'enfocar amb precisió l'HDAC2, bloquejant la seva interacció amb un associat vinculant anomenat Sp3. El bloqueig d'aquest mecanisme podria oferir una nova forma de tractar la pèrdua de memòria en pacients amb Alzheimer, ja que s'ha demostrat que l'HDAC2 està elevat en aquests malalts.

"Creiem que l'HDAC2 serveix com un regulador principal de l'expressió de gens de memòria, i durant la malaltia d'Alzheimer s'eleva i provoca un bloqueig epigenètic de l'expressió d'aquests gens de memòria. Si podem eliminar el bloqueig inhibint l'activitat de l'HDAC2 o reduint els nivells de l'HDAC2, llavors podem restaurar l'expressió de tots aquests gens necessaris per a l'aprenentatge i la memòria", han detallat els experts.

Temes:

Alzheimer