DES DE LA ISS

Un astronauta de l'ESA grava estranys objectes mòbils per sobre de la Terra

Els científics no han pogut confirmar quins satèl·lits eren i descarten que siguin deixalles espacials o meteors

Estranys objectes mòbils per sobre de la Terra des de l’ESA / ESA

1
Es llegeix en minuts

L'astronauta de l'Agència Espacial Europea (ESA, en la sigla en anglès) Thomas Pesquet va capturar estranys objectes mòbils per sobre de la Terra, mentre orbitava sobre Califòrnia a bord de l'Estació Espacial Internacional (ISS, en la sigla en anglès) el 17 d'abril del 2017.

L'objectiu inicial del vídeo de Pesquet era una vistosa tempesta elèctrica sobre l'oest dels Estats Units. A 25 imatges per segon de vídeo, els flaixos en l'atmosfera produïts pels llamps són perfectament apreciables des del complex orbital.

Després, el vídeo registra el pas vertiginós de dos objectes movent-se a gran velocitat per sobre de la Terra. L'Oficina de Runa Espacial de l'ESA va confirmar més tard que eren objectes intactes, probablement satèl·lits en funcionament.

Els científics no van poder confirmar quins satèl·lits eren. "El descobriment és que les llums no estan caient, i això indica que estan activament controlades", comenta a 'Space.com' l'oficial de comunicacions de l'ESA, Daniel Scuka.

INCÒGNITA

Notícies relacionades

L'oficina també va determinar que els objectes probablement no són deixalles espacials i probablement tampoc són meteors, segons declara el científic Detlef Koschny, de l'oficina del Programa de Coneixement de la Situació Espacial de l'ESA, que estudia objectes pròxims a la Terra.

Koschny ha explicat que un meteor brillant que crema en l'atmosfera normalment té una durada d'un segon o menys, possiblement dos o tres segons per a objectes més grans. Aquesta pel·lícula, però, corre 25 vegades més ràpid que el temps real, segons afirma, i això significa que els objectes són brillants durant algunes desenes de segons.

Temes:

Astronàutica