Com fotografiar la superlluna del 14 de novembre del 2016

Les claus estan en el tipus d'objectiu, la posició d'un element de referència respecte a la Lluna i l'hora de la nit

jgblanco36278663 a super moon rises over the statue of freedom on the capitol161114110529

jgblanco36278663 a super moon rises over the statue of freedom on the capitol161114110529 / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

1
Es llegeix en minuts
XAVIER JUBIERRE

Fer una foto de la Lluna és senzill. Fer una bona foto, és més complicat. Per realçar que estàs davant de la Lluna més gran des del 1948, la superlluna, és necessari buscar una referència visual. Una forma seria utilitzar el contrast entre algun edifici o monument reconeixible i la Lluna en segon pla. En el costat tècnic, com més llarg sigui el teleobjectiu amb què es faci la imatge, més gran serà la Lluna a la nostra imatge. Per tant, per fer la foto amb un tele, ens haurem d'allunyar molt de l'edifici que utilitzem de referència. 

Notícies relacionades

Si volem fer, en el cas de Barcelona, una imatge en què es vegi la Lluna en contrast amb la Sagrada Família i ens situem al peu de la basílica, no podrem utilitzar un tele de gran distància focal i, per tant, la Lluna serà petita. Haurem de buscar un lloc llunyà. L'ideal, seguint amb l'exemple de Barcelona, seria un punt a la serra de Collserola, el Carmel o el Guinardó. De tal manera, la nostra càmera, l'edifici i la Lluna es trobaran en línia recta.

Per fer aquesta localització necessitem saber per on surt i a quina hora. A Barcelona la Lluna surt, aproximadament, a l'altura del Fòrum, en línia recta amb l'avinguda Diagonal cap al mar. També s'ha de tenir en compte que es desplaça cap a amunt molt ràpidament i a mesura que puja disminueix la mida, amb la qual cosa és important captar la imatge com abans millor.