Recomanació mèdica

La depilació púbica integral afavoreix el contagi de malalties de transmissió sexual

Els experts critiquen la moda "absurda" i aconsellen que almenys un dels dos membres de la parella mantingui el borrissol íntim

Retallar els pèls no suposa cap risc, asseguren

Un centre de depilació làser.

Un centre de depilació làser.

1
Es llegeix en minuts

L'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) defensa la necessitat de mantenir el pèl íntim i alerta sobre el perill de la depilació integral, una moda "absurda" i "sense fonament", que afavoreix el contagi de malalties de transmissió sexual (MTS).

"Des de l'última moda de depilació púbica en els dos sexes, els dermatòlegs assistim impotents a un augment alarmant de les malalties de transmissió sexual entre els joves", ha manifestat el doctor Ramon Grimalt, de l'AEDV. 

Augment de casos de HPV

La malaltia que ha registrat un augment més "espectacular" són els condilomes genitals causats pel virus del papil·loma humà (HPV). 

"Si s'usa de forma adequada el preservatiu i es manté el borrissol púbic sense rasurar, el risc de contagi és gairebé zero", ha assegurat aquest dermatòleg, professor de Dermatologia de la Universitat Internacional de Barcelona.  

El borrissol púbic té una funció protectora contra el fregament inevitable durant les relacions sexuals. Si els dos membres d'una parella presenten un pubis sense pèl, qualsevol infecció que es trobi a la pell d'un d'ells passarà indefectiblement al company sexual.

El preservatiu protegeix d'una petita part de les malalties de transmissió sexual, però no protegeix la zona púbica, ha advertit. 

Repunt de casos de sífilis

Les petites ferides que es produeixen sobre la pell púbica permeten als microorganismes penetrar i crear una infecció, condilomes (berrugues, papil·lomes), herpes (febres), pubis (fongs, tinyes) impetígens (infeccions bacterianes estafilocòcciques o estreptocòcciques) i fins i tot la sífilis, "que torna a ser habitual a les consultes del dermatòleg". 

Segons el doctor Grimalt, és necessari que un dels dos membres de la parella mantingui el pèl a la zona central del pubis per evitar el contacte directe de pell contra pell.

Notícies relacionades

En canvi, retallar els pèls no suposa cap risc.