DURÍSSIMA CRÍTICA

"¡Això és un escàndol!", diu l'excampió del món de contrarellotge sobre Froome

Tony Martin assegura que la credibilitat del ciclisme està en joc si no se sanciona el britànic

tony-martin-jpeg

tony-martin-jpeg

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El setge sembla que s'estreny a poc a poc a l'entorn de Chris Froome i ja comencen a sorgir crítiques per part d'alguns distingits companys de professió. Si Vincenzo Nibali va desmentir de seguida unes declaracions seves publicades a Itàlia en què donava a entendre que exigia per a ell la victòria a la Vuelta per haver quedat segon, Tony Martin, quatre vegades campió del món, ha censurat amb força duresa el britànic i la Unió Ciclista Internacional (UCI) a la seva pàgina personal de Facebook, on ha assegurat que la credibilitat del ciclisme està en joc si no se sanciona el quatre vegades guanyador del Tour.

Martin, 32 anys, corredor del Katuixa, medalla de plata als Jocs de Londres i amb diverses victòries en etapes contra el cronòmetre al Tour i també a la Vuelta, on ara hi ha en joc el triomf de Froome en l'edició d'aquest any, assegura que l'UCI mesura amb dos nivells la lluita contra el dopatge, segons qui sigui l'afectat. "Qualsevol altre ciclista -assegura el ciclista alemany- hauria sigut apartat de la competició immediatament després d'una prova positiva. En canvi, a ell i al seu equip els han donat temps perquè es puguin explicar davant l'UCI. No conec cap cas similar en la història recent del ciclisme".

Dures paraules

Notícies relacionades

El cap de files del Katuixa, l'antiga esquadra de Purito Rodríguez fins a la seva retirada, va més enllà en la crítica a Froome. "Segons la meva opinió, i que és la general, s'està donant la impressió que s'està tractant de buscar una sortida a aquest cas. ¿Que ell i el seu equip tenen un estatus especial? I això no condueix a cap altra cosa que aquest fet suposa un cop a la lluita contra el dopatge. La nostra credibilitat està en joc. Necessitem una acció coherent i transparent per part de l'UCI. El que està passant és incoherent, poc transparent, poc professional i injust".

Martin recalca que aquesta situació perjudica la imatge de corredors com ell i el seu compatriota Marcel Kittel, fitxat també pel Katuixa i guanyador de cinc etapes en l'última edició del Tour. "Suposa un cop per a mi i per a Kittel, en la nostra lluita contra el dopatge", recalca el corredor alemany.