Chris Froome, positiu per dopatge a la Vuelta 2017

El ciclista britànic, que va guanyar la carrera, va donar positiu per salbutamol en un control antidopatge

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha confirmat en un comunicat que Chris Froome va donar positiu per Salbutamol, un broncodilatador. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El ciclista britànic Chris Fromme, quatre vegades guanyador del Tour de França i guanyador de la Vuelta 2017, ha donat positiu per dopatge, segons ha informat aquest dimecres a primera hora la Unió Ciclista Internacional (UCI) a través d'un comunicat difós a la seva pàgina web.

Froome va donar positiu per salbutamol, un broncodilatador que es comercialitza, entre altres, amb el nom de Ventolin, en un dels controls antidopatge que es van realitzar durant l'última edició de la Vuelta a Espanya. Concretament, la mostra es va recollir el 7 de setembre i va donar un positiu per salbutamol superior a 1000 ng/ml, una quantitat que no es pot justificar amb finalitats terapèutiques.

Notícies relacionades

Segons explica l'UCI en el seu comunicat, a Froome li van notificar el positiu el 20 de setembre. "L'anàlisi de la mostra B va confirmar el resultat de la mostra A del ciclista" de l'equip Team Sky, afegeix l'UCI. El control antidopatge el va portar a terme la Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), l'organisme independent encarregat per l'UCI de definir i implementar l'estratègia antidopatge.

L'UCI subratlla que, encara que el Codi Mundial Antidopatge no ho exigeix, l'organisme informa de forma sistemàtica de possibles violacions de les normes antidopatge a través de la seva web quan s'aplica una suspensió provisional obligatòria. D'acord amb l'article 7.9.1. de les Regles Antidopatge de l'UCI, la presència de salbutamol en una mostra "no dona com a resultat la imposició d'aquesta suspensió provisional obligatòria contra el corredor". L'UCI tanca el comunicat afirmant que "no farà més comentaris" sobre l'assumpte.