ETAPA DE TREVA A CONCA

Els 'petrodòlars' ja s'exhibeixen a la Vuelta

Els Emirats guanyen a Conca amb Mohoric després de fer-ho el Bahrain amb Nibali a Andorra

segea39801398 gra240  paravientos  cuenca   25 08 2017   el esloveno matej170825175657

segea39801398 gra240 paravientos cuenca 25 08 2017 el esloveno matej170825175657 / Javier Lizon

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Han aterrat aquesta temporada al gran grup professional. I ho han fet amb les butxaques plenes de petrodòlars per començar a fitxar corredors de nivell amb l’objectiu que el nom dels dos països de l’Orient Mitjà, petits de mida però forts en riquesa, els Emirats Àrabs Units i Bahrain, s’exhibeixin en les carreteres de tot Europa. A la Vuelta totes dues esquadres ja han triomfat; primer ho va fer Vincenzo Nibali, a Andorra i en el nom de Bahrain, i ahir un ciclista menys famós però prometedor, l’eslovè Matej Mohoric, de tan sols 22 anys, a favor dels Emirats als carrers de Conca.

El projecte de Bahrain va ser molt més consistent i treballat que el dels Emirats, que es va adonar dels problemes econòmics del famós Lampre italià i a correcuita van posar el capital que fos necessari perquè el nom del país lluís aquest any (bandera inclosa) en el pilot internacional. Van córrer el Giro i també el Tour. A l’arribar al ciclisme amb la temporada començada ja no van poder contractar figures de relleu i van haver de donar-li els galons al corredor portuguès Rui Costa, el que va deixar Purito Rodríguez i Alejandro Valverde al Mundial de Florència amb la mel als llavis al sorprendre’ls i deixar-los sense medalla d’or.

Per al 2018 ja han contractat Dan Martin, el ciclista irlandès que resideix a Andorra i que va fer un magnífic Tour malgrat córrer dues setmanes amb una petita fractura en una vèrtebra.

I encara que no ha transcendit el nom, un dels dos equips àrabs va posar un munt de dòlars sobre la taula de Mikel Landa, una xifra marejadora, quan el corredor basc ja havia donat la seva paraula al Movistar. Landa hauria hagut de viure, pel tema dels cobraments i els impostos, lluny d’Àlaba i això va ser un factorque no va agradar al futur líder del conjunt de Telefónica.

El Bahrain, per la seva banda, de seguida va fer una mica més ric Nibali, a qui van convertir en el seu cap de files i amb qui van aconseguir la tercera plaça al Giro i ara lluiten per intentar apartar Chris Froome del liderat de la Vuelta. Per poc, per molt poc, gairebé convencen Purito perquè hagués corregut un any més, després d’anunciar la retirada. Finalment, l’excorredor català exerceix com a relacions públiques de l’equip del petit arxipèlag pròxim a l’Aràbia Saudita.

Així, seguint l’exemple del futbol, on publicitàriament o amb la compra de clubs de renom, representants de Qatar o els Emirats, ja estan al capdavant de molts equips, el ciclisme no està al marge dels nou-rics del planeta.

Mohoric, en el nom dels Emirats, va guanyar a Conca perquè el pilot a les ordres de Froome, que va confessar que en aquesta jornada fins i tot es va permetre admirar el paisatge, va decidir prendre’s una etapa tranquil·la, malgrat les caigudes.

Notícies relacionades

Van respirar Froome, Esteban Chaves, Nibali, Fabio Aru, David de la Cruz i Alberto Contador, entre altres, perquè avui i demà torna la duresa, en plena activitat, al guió de la Vuelta i en terres alacantines. Avui s’arriba al Xorret de Catí, una pujada de 5 quilòmetres i rampes del 18% de desnivell i demà a Cims del Sol (al Poble Nou de Benitatxell) amb 4 quilòmetres i rampes del 21%. 

Totes les classificacions a la pàgina oficial de la Vuelta.