Quintana salva una caiguda i recupera moral al Giro davant l'arribada de les Dolomites

Jungels guanya a l'esprint davant del líder del Movistar en una accidentada caiguda pels territoris de la Llombardia

jungels

jungels / LUK BENIES (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Tot semblava anunciat en l’etapa d’ahir, excepte les caigudes. En un territori propi i comú del Giro de la Llombardia, la gran carrera italiana que tanca el calendari europeu cada any, amb arribada sempre a la ciutat de Bèrgam, un preciós monument carregat d’història a poc més de 50 quilòmetres de Milà, s’esperava l’atac, i si era en un descens millor, de Vincenzo Nibali. Es creia, com així va ser, que els líders de la general, amb Tom Dumoulin al capdavant, s’hi jugarien la victòria, entre petits cims llombards i ja gairebé amb les Dolomites a l’horitzó.

Notícies relacionades

I la veritat és que aquest guió es va complir en part perquè, tot i que tard i ja amb poc terreny per marcar diferències, va atacar Nibali, en una jornada que al final va concedir una petita dosi d’optimisme per a Quintana després de la decepció que li va suposar perdre segons en el que es podria dir, utilitzant termes futbolístics, el seu terreny de joc, a Oropa. Per això, gairebé sense esperar-s’ho, Quintana es va veure impulsat en l’esprint final entre 12 corredors que va resoldre la 15a etapa del Giro del centenari. I sense proposar-s’ho inicialment el líder del Movistar va travessar la línia de meta en segona posició per davant de Thibaut Pinot i per darrere de Bob Jungels, molt actiu en els quilòmetres finals, i que va recompensar a Luxemburg amb la primera victòria al Giro després de 56 anys. L’històric Charly Gaul va ser l’últim luxemburguès a aconseguir-ho i l’únic compatriota de Jungels que ha guanyat el Giro, en dues ocasions, els anys 1956 i 1959.

BONIFICACIÓ

Quintana va retallar sis segons a Dumoulin per la bonificaciódel segon lloc, possiblement un temps insignificant pensant en la victòria, però que va arribar en un dia que el colombià va anar a parar a terra, sense conseqüències, en un descens, en un revolt, en una etapa en què segurament calia estar més pendent de les baixades que del pla..., i dels senyals de trànsit. En un d’aquests indicadors es va encastar el ciclista d’Estònia i líder de l’Astana, Tanel Jangers, que anava setè en la general i que es va trencar el colze en l’accident. Avui toca descans i demà l’etapa reina del Mortirolo i l’Stelvio.