Valverde es fa etern i guanya la Fletxa Valona per cinquena vegada

El ciclista murcià continua amb la seva temporada espectacular i diumenge és el favorit a la Lieja-Bastogne-Lieja

valverde

valverde / Geert Vanden Wijngaert (AP)

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La Fletxa Valona, la segona de les tres clàssiques de les Ardenes, territori belga, ha fet famós el mur que resol la carrera. Fins i tot el Tour ha considerat incloure’l en el seu recorregut. El mur rep el nom d’Huy, un impressionant pendent de poc més d’un quilòmetre dels que destrossen les cames. Si es passeja per aquest mur, s’observen les cases i les capelletes per resar com si el seu ascens fos una processó. Però aquest mur després de cinc victòries d’Alejandro Valverde, quatre de consecutives, en les últimes quatre edicions, hauria de canviar de nom, desistir de dir-se Huy per ser batejat a partir d’ara com el Mur Valverde o Mur El Bala, qualsevol de les dues denominacions val.

Valverde és etern. Ja no hi ha dubtes. La setmana que ve farà 37 anys, però continua sent un corredor de futur, un jove ciclista amb oportunitats al seu abast, capaç de sorprendre, de viure en una joventut sense data de caducitat. Diumenge tancarà a la Lieja-Bastogne-Lieja, la més important de les tres clàssiques de les Ardenes, la seva primera part del calendari on ha guanyat les voltes a Múrcia, Andalusia, Catalunya i el País Basc... i la Fletxa en la que ha sigut la seva primera exhibició internacional. Al juny tornarà, primer al Dauphiné per ajustar el motor i després al Tour, com a ajudant de Nairo Quintana, però sempre predestinat a sorprendre en l’única carrera que se li ha resistit. Però tant fa, Valverde s’ha guanyat un lloc a l’olimp ciclista hagi triomfat o no a París.

Els companys del Movistar treballen i s’entreguen a ell sense dir ni piu. Diuen que encara ningú li ha sentit una paraula fora de to contra els seus gregaris. I ja fa una dècada i mitja que forma part del gran grup. Són els seus companys, com José Joaquín Rojas, els que li obren camí a la Flecha Valona, els que li controlen la carrera perquè ell executi la victòria.

Notícies relacionades

FINS I TOT SEMBLA FÀCIL / Veient-lo fins i tot sembla que sigui fàcil, que el mur d’Huy en lloc de ser un pendent d’odiós percentatge sigui territori pla on Valverde a falta de 200 metres llança un petit atac, com aquell qui res, per travessar la meta i tirar a l’aire una fletxa imaginària. Sembla fàcil. Però no ho és. És com pujar una rampa de garatge amb 1.000 metres de pendent. Només d’imaginar-s’ho es posen els cabells de punta. «Estic en un gran estat de forma i havia d’aprofitar-ho. He guanyat per confiança», va declarar a Bèlgica.

Ja supera Eddy Merckx en dues victòries a la Fletxa Valona i d’aquí un any tornarà a ser el favorit en aquesta carrera per territori belga.