La història del lloro que s'entrena amb el ciclista Scarponi

L'ocell es diu 'Frankje' i acompanya molts dies el ciclista professional italià quan surt en bici pels voltants casa seva

segea36436391 twitter de michele scarponi161127181436

segea36436391 twitter de michele scarponi161127181436

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Des de fa unes setmanes Michele Scarponi, ciclista professional de l'Astana, està sorprenent als fòrums i xarxes socials vinculades al món del ciclisme amb les imatges d'un sorprenent company que el segueix en els seus entrenaments diaris per la regió italiana de Marxi, a prop de la República de San Marino. No es tracta de cap altre professional de la bici, ni tan sols d'un cicloturista... Scarponi ha presentat al seu amic de ruta, ni més ni menys que un lloro, que vola al voltant seu, que se li col·loca sobre el casc, a les espatlles i fins i tot se situa al manillar de la bici. Des d'aquest diumenge se sap que la mascota especial de Scarponi es diu 'Frankje'.

Notícies relacionades

El portal de ciclisme 'Velonews', un dels millors en aquesta especialitat esportiva, s'ha posat en contacte amb el veterà corredor italià i aquest els ha explicat una curiosa història sobre l'animal, que, sorprenentment, no és la seva mascota, si no un paisà més del seu poble. "El lloro no és meu si no d'un veí -explica Scarponi- i és una mica la mascota de tots, ja que sobrevola tota la zona, va d'una casa a l'altra i entra a totes les finestres que troba obertes. I fins i tot entra als bars quan es retransmeten els grans partits de futbol. Tots els veïns el coneixen".

Scarponi mostra amb orgull els entrenaments que efectua pensant en la temporada que ve ciclista. De sobte, apareix Frankjie, el corredor el cirda i el lloro ve. "Ens vam conèixer fa un parell d'anys. Em va semblar estrany veure un ocell d'aquestes característiques per aquesta zona d'Itàlia. I llavors va començar a seguir-me. Al principi em vaig espantar perquè no sabia si m'atacaria. Però, poc després, se'm va col·locar sobre les espatlles i ens vam fer amics. No sé si aquesta atracció cap a mi és fruit del meu uniforme, ja que els colors del conjunt Astana són semblants als seus, i igual creu que sóc de la seva família", diu en broma Scarponi.

Temes:

Animals