La Colla Vella de Valls ofereix una actuació històrica en la jornada de Santa Úrsula

Els rosats descarreguen un 3 i el 4 de 10 amb folre i manilles i el 4 de 9 sense folre, el mateix programa que van portar al Concurs de Castells

 

  / ACN / NÚRIA TORRES

1
Es llegeix en minuts

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha aconseguit una de les millors actuacions de la història castellera al descarregar dos castells de 10 i un de nou a la plaça del Blat coincidint amb la celebració de Santa Úrsula, patrona de Valls.

En concret, la colla degana ha pogut descarregar un 4 de 10 amb folre i manilles, un 3 de 10 amb folre i manilles i un 4 de 9 sense folre, i ha completat així una actuació històrica, que ha sigut molt celebrada pels rosats.

Notícies relacionades

La Colla Joves, els seus rivals, no ha tingut tanta sort, ja que només ha pogut descarregar el 3 de 9 amb folre, i ha intentat en dues ocasions el 2 de 8 sense folre, que ha cedit en l'últim instant. El 3 de 10 ha fet llenya amb una cruenta caiguda que ha causat una quinzena de ferits. Tampoc se n'ha sortit en el seu intent d'aconseguir el 2 de 8 sense folre tot i haver-ho intentat dues vegades.

Els rosats s'han tret l'espina amb aquesta actuació, ja que van presentar un programa idèntic al del Concurs de Castells de Tarragona. Ara la Colla Vella dels Xiquets de Valls passa al primer lloc del rànquing com a colla amb la millor actuació en la història castellera a l'aconseguir carregar i descarregar els tres castells més valuosos. No han pogut muntar un pilar de 8 al faltar un dels membres per construir aquesta torre humana.