TORRES HUMANES REIVINDICATIVES

Les colles aixecaran castells a Europa pel dret a decidir

Un total de 71 agrupacions actuaran de forma simultània en set capitals europees i en més de 40 poblacions catalanes

1
Es llegeix en minuts

Un total de 71 colles castelleres aixecaran castells de manera simultània aquest diumenge, 8 de juny, a les dotze del migdia en un acte impulsat per Òmnium Cultural per demanar poder fer la consulta del 9 de novembre sobre el dret a decidir. La iniciativa portarà els castells a llocs emblemàtics de vuit capitals europees (incloent-hi Barcelona) i a 41 poblacions catalanes.

Notícies relacionades

Amb el lema 'Catalans want to vote-Human Towers for democracy' ('Volem votar-Castells per la democràcia'), la Colla Joves Xiquets de Valls actuarà a Londres; la Vella Xiquets de Valls, a París; els Xics de Granollers, a Berlín; els Castellers de Vilafranca, a Brussel·les; els Xiquets de Reus, a Ginebra; els Castellers de Sants, a Lisboa; i els Bordegassos de Vilanova, a Roma. Amb aquestes actuacions, els organitzadors volen donar a conèixer internacionalment la voluntat dels catalans de decidir sobre el seu futur.

A més d'aquestes actuacions en països de la Unió Europea, diferents colles aixecaran castells davant de la Sagrada Família i a la plaça Sant Jaume de Barcelona, a més de moltes altres poblacions catalanes. Els organitzadors calculen que en la jornada hi participaran més de 5.000 castellers.