• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

POLÍTICA MUNICIPAL

#Lleida: Considerem imprescindible un Observatori Ciutadà Municipal

Dilluns, 16 de juny del 2014 Carlos González (Alcoletge)

Com a nouvingut a les terres de Ponent i durant uns quants anys, he comprovat la poca fiscalització ciutadana sobre els seus comptes i polítics municipals, fet que els nostres mals gestors municipals han sabut aprofitar. Sis mesos i 200 milions d'euros de deute municipal després, un grup de ciutadans hem decidit donar una ullada al pressupost municipal. Transparència seria anar a una pàgina web i saber la remuneració dels regidors. Col·laboració, presentar una instància al Registre General i obtenir aquesta informació al cap d'un mes. Bona fe del Paer en Cap seria fer-ho públic al preguntar-l'hi. Però no. No hi ha lloc a la web per conèixer el sou dels seus regidors, els vehicles que componen la flota de l'ajuntament o un llistat complet dels proveïdors. Però tot això se sabrà i ho farem públic, com ara quina entitat bancària, a quin tipus d'interès i per quin concepte, els lleidatans devem més 200 milions d'euros. I finalment, amb valentia i justícia social, decidirem a la casa de tots, l'Ajuntament, quina part declarem com a deute il·legítim. Això és el que busca un Observatori Ciutadà Municipal, i és per això que considerem imprescindible obrir-ne un a Lleida. 



Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.