• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

HIPOTEQUES

La inexplicable supervivència de l'IRPH

Dilluns, 2 de març del 2015 Guillermo Moliner (Sabadell)

L'IRPH és un índex usat per al pagament d’hipoteques. Comparat amb l’euríbor és gairebé desconegut, i únicament els que el coneixem sabem el seu perjudici econòmic, d’uns 200 o 300 euros mensuals. Europa ja va indicar al Govern espanyol que havia de ser eradicat immediatament. Les raons eren la possibilitat que tenen les entitats d’influir en la determinació del seu resultat, cosa que és contrària a qualsevol ordenament jurídic.
El novembre del 2013, el Govern va tornar a deixar la feina a mig fer, perquè va plasmar la continuïtat i vigència de l’IRPH d’entitats en la llei de suport als emprenedors, que no té res a veure amb l’adquisició de vivendes. Però el més paradoxal del cas rau a preguntar-nos: ¿quina és la raó per la qual el nostre Govern, després de suprimir l’IRPH de caixes i bancs, manté vigent l’IRPH d’entitats, que té exactament la mateixa forma de càlcul que els dos anteriors desapareguts?
Doncs bé, després que 32 sentències hagin declarat nul l’IRPH de caixes, ara ha arribat la primera a l’IRPH d’entitats. Senyors governants, el sistema judicial ben aviat quedarà col·lapsat; no siguin còmplices d’això i anul·lin l’IRPH.



Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.