• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

EDUCACIÓ

Formació del professorat d'Educació primària: Graduats de segona

Diumenge, 19 de gener del 2014 Laia Lluch (Barcelona)

Sóc una nova mestra que s'ha graduat en Educació Primària amb el nou pla Bolonya i vull denunciar la situació de milers d'estudiants d'aquest grau. Quan vam entrar a la universitat se'ns va vendre que el nou pla feia desaparèixer les especialitats (anglès, música, etc.) i que tots ens convertiríem en professors generalistes. El tercer any ens van fer escollir una menció (27 crèdits optatius que et fan aprofundir en una assignatura en concret: àrees de les antigues especialitats o altres de noves). Segons va informar la Universitat de Barcelona, una menció no equivalia a una especialitat: tots sortíem amb les mateixes possibilitats. Per poder dir que teníem una especialitat havíem de cursar un màster a l'acabar el grau.
Davant els rumors que s'obren llistes per entrar a la borsa d'interins, em vaig interessar per com accedir al somni laboral que ens oferien, i quina és la meva sorpresa quan descobreixo que no podré. Fer una menció d'anglès, música, educació especial o educació física sí que equival a tenir una especialitat, i són aquestes especialitats les demanades per entrar a les llistes. ¿Com és possible? Descobrim que la UB (i sembla que també la de Universitat de Girona) va informar malament els seus estudiants i els ha negat obtenir una doble titulació.
Hem pagat les mateixes matrícules i han sortit alumnes amb una especialitat doble i altres amb només una: graduats de primera i de segona. Ara hem de pagar-nos un màster o fer cursos d'anglès per tenir alguna titulació més i la possibilitat de treballar algun dia.
Gràcies a les xarxes socials ens estem unint i estem començant a actuar contra aquesta injustícia. El que pretenc és informar tots aquells que encara es poden salvar. No volem que juguin amb el nostre futur.



Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.