• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

DEBAT SOBIRANISTA

Després de la #Diada: Decidir el futur

Dimecres, 17 de setembre del 2014 Víctor Bosch (Madrid)

Després de viure en la distància les últimes tres Diades no entenc la constant reacció del Govern i dels mitjans amb seu a Madrid negant-se a pactar una solució, i enrocant-se en un no que sembla una enrabiada. La societat espanyola és molt més oberta i dialogant que això, o almenys és el que jo em trobo en el meu dia a dia a Ma-drid. S’acusa els manifestants de la V de dividir el poble català. ¿Una opinió pot dividir una societat? Sí, és clar. Però ¿és dolent que hi hagi diversitat d’opinions? Hi ha opinions oposades en temes com l’avortament, la legalització de les drogues, el matrimoni homosexual, la immigració, la prostitució... El més important no és amagar les diferents visions i imposar les del Govern de torn, sinó mostrar-les, debatre-les, i escollir la que prefereixi la majoria: aquesta és la base de la democràcia, això és justament el que demana la societat catalana, decidir lliurement el seu futur com a persones adultes. No vull convèncer a ningú del sí/sí, sí/no, no o vot en blanc o nul. Vull que es deixi triar democràticament als catalans el seu futur, com farà Escòcia. Perquè sí, són dos processos molt diferents, sobretot perquè el Regne Unit ha permès i ha consensuat la consulta que reclamava el poble escocès, fins i tot sense estar-hi d’acord, i els ha ofert la llibertat d’expressió que anhelen molts catalans. Només puc intentar explicar que aquests tres últims Onzes de Setembre he vist la unió més gran del poble català en la meva vida en una festa massiva, pacífica i inclusiva.



Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.