Hugo Silva i Aura Garrido recullen el premi Carmen a la bellesa

Aquest guardó és un reconeixement a les carreres amb més projecció a nivell internacional d'actors i actrius del cine espanyol

Hugo Silva i Aura Garrido, que han estat premiats en la segona edició dels premis Carmen a la bellesa més Internacional del Cine Espanyol en què es guardonen les carreres amb més projecció a nivell global dels nostres actors i actrius.

Hugo Silva i Aura Garrido, que han estat premiats en la segona edició dels premis Carmen a la bellesa més Internacional del Cine Espanyol en què es guardonen les carreres amb més projecció a nivell global dels nostres actors i actrius. / EFE

1
Es llegeix en minuts

Hugo Silva Aura Garrido, nominada als premis Goya com a millor actriu protagonista per 'Stockholm', han rebut el premi Carmen a la bellesa més internacional del cine espanyol.

Aquest guardó, que entrega per segon any consecutiu la firma de cosmètica oficial de la gala dels premis Goya, Germaine de Capuccini, té per objectiu "celebrar la bellesa" però també reconèixer la trajectòria cinematogràfica d'actors espanyols, ha assenyalat María Ángeles Vidal, presidenta de la companyia.

Amb diversos projectes entre mans i acabada d'estrenar el rodatge de 'Musaranyes' d'Álex de la Iglesia, l'actor Hugo Silva està fermament convençut que "la bellesa és una qüestió d'actitud", ha explicat després de rebre avui aquest premi a l'Acadèmia de Cine.

"Quan ets actor i tens una peculiaritat o un tret físic determinat, això sempre ajuda que t'encasellin en un perfil o un altre, però després tot depèn de la teva feina. Qualsevol actor és capaç de seduir la càmera", ha afegit.

Reconeix que al principi de la seva trajectòria el seu aspecte físic el va ajudar, encara que creu que l'èxit de la seva carrera ha estat basat en "la constància i el risc, a l'hora d'escollir els papers".

La intèrpret Aura Garrido ha considerat com el seu company que "la bellesa és molt relativa, i que té més a veure amb "l'actitud, els valors i com perceps el món".

"Mai he posat massa atenció a estar bella, sinó a potenciar determinats trets al servei del personatge. Veig el meu cos com una eina més", ha indicat.

L'actriu de 24 anys, que ja va ser nominada als premis Goya com a actriu revelació pel film "Planes para mañana" (2010), considera que ara "hi ha menys pressió" sobre les actrius perquè compleixin un determinat cànon de bellesa, i cada vegada es potencia més "tenir una bellesa diferent".

Notícies relacionades

En aquest sentit creu que, davant el pensament generalitzat que a les actrius se'ls exigeix més que als actors a nivell físic, els homes que volen dedicar-se a la interpretació cada vegada "se'ls exigeix més" i en un "sentit més superficial".

Els guardons entregats avui porten el nom de la fundadora de Germaine de Capuccini, Carmen Vidal, un precursora de la cosmètica espanyola que solia dir que "la bellesa és força i encant, però sobretot, és actitud personal i qualitat espiritual", ha recordat avui la seva néta i actual presidenta d'aquesta firma cosmètica, María Ángeles Vidal.

Temes:

Aura Garrido