L'EUROLLIGA

El Barça respira una mica a Europa

Sanders es mostra decisiu en l'últim quart i empeny els blaugranes a un triomf obligat davant el Bamberg (81-66)

lmendiola41661487 graf2568  barcelona  18 01 2018   el base franc s del fc bar180118214634

lmendiola41661487 graf2568 barcelona 18 01 2018 el base franc s del fc bar180118214634 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

La visita del Bamberg al Palau era gairebé una final i el Barça va superar la prova, amb un triomf obligat (81-66), que li dona marge per calmar els nervis de l’entorn.

Qualsevol altre resultat hauria desfermat una tempesta al Palau, on es viu dia rere dia amb la paraula crisi flotant sobre la secció. És la setena victòria en 19 jornades. Així de complicat està el panorama a Europa per a l’equip de Sito Alonso, instal·lat en una dinàmica desconcertant d’alts i baixos que ningú sap explicar.

Davant el Bamberg va poder treure el cap. Però ho va fer sense brillar, després d’un partit igualat, que no va tenir res a veure amb el marcador final. El Barça es va imposar gràcies al desplegament físic d’Oriola (12), el talent d’Heurtel (15 punts) i, sobretot, les accions salvadores de Sanders en el tram final.

L’aler nord-americà va aparèixer  de forma providencial en l’últim quart amb vuit punts seguits dels 17 totals que van dissipar el drama quan es temia el pitjor (67-66, m. 37)  i van permetre un contundent parcial de 14-0 amb què els blaugranes van segellar la victòria.

DISTRACCIONS DEFENSIVES

Notícies relacionades

El Barça, en qualsevol cas, no va aconseguir desprendre’s d’aquest perfil taquicàrdic que acompanya el seu joc, en  què se succeeixen males decisions ofensives, distraccions defensives d’altura i tirs forçats que li impedeixen trencar els partits. L’equip de Sito s’estira, encadena un parell de bones accions, obre bretxa i, amb un parell de distraccions, perd oportunitats i, una vegada més, torna a començar.

L’equilibri que es va viure al Palau va ser fruit de les bones accions del Bamberg en algun moment. És un equip que no s’entrega mai i que es va mantenir en l’últim quart gràcies a una desena de punts consecutius de Maodo Lo. Però sobretot demèrit dels blaugranes, que es mostren fràgils mentalment, sense confiança, i que només van poder respirar tranquils quan Sanders va prendre la iniciativa en els últims tres minuts i va encadenar 10 punts, amb dos triples i dos robatoris de pilota, que van fer saltar pels aires la resistència del quadro alemany.