POLÈMICA A LA LEB PLATA

El CB L'Hospitalet denuncia crits racistes a Àvila

L'afició del club castellanolleonès va dir "mico de merda" a un jugador negre dels catalans i va fer sons simiescos, i l'àrbitre no ho va anotar a l'acta

avila4

avila4

1
Es llegeix en minuts

El Torrons Vicens CB L'Hospitalet, de la lliga LEB Plata (la tercera divisió del bàsquet espanyol), ha denunciat davant la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) l'actitud racista de part de l'afició de l'Ávila Auténtica-Carrefour El Boulevar durant el partit que va enfrontar els dos equips el dia 6 de gener. El club català assegura que el seu aler congolès Eric Kibi va haver d'aguantar insults com ara "mico de merda" i sons simiescos. A més, critica als àrbitres que no deixessin constància d'aquests fets a l'acta fins i tot al ser requerits a fer-ho a la mateixa pista.

El CB L'Hospitalet denuncia en un comunicat que "part d'alguns aficionats de l'equip local van llançar insults racistes contra jugadors del nostre equip, fins i tot des de la grada es feia el so característic dels simis". El text concreta que "tota l'expedició va ser testimoni d'aquest atac, en especial a un dels nostres jugadors", en referència a Kibi, jugador congolès nascut al Canadà i format als EUA que va arribar l'estiu passat a l'Hospitalet procedent de la lliga danesa.

Canvi de versió després de la polèmica

"Imitaven un simi i llançaven crits com 'mico de merda'", narra el president de l'entitat catalana, Joan Ramon Patón. "Amb aquesta actitud embruten el nostre esport", afegeix. L'entrenador, Jorge Tarragona, insisteix: "Els insults no porten enlloc. La grada pot animar, però insultar des del primer minut no em sembla bonic, la veritat".

"El públic està animant i, en alguns moments, protestant. Res més. De fet, els àrbitres no han reflectit a l'acta res del que estan denunciant", deia en primera instància Miguel Ángel Abad, vicepresident de l'Ávila. Després de l'escàndol, no obstant, el club avilès ha dit aquest divendres que està buscant l'autor o autors dels crits i insults, i la FEB ha obert una investigació per aclarir els fets.

Lamentable i descoratjador

Notícies relacionades

La directiva del CB L'Hospitalet considera l'acte "lamentable i descoratjador", i a més de criticar els autors materials dels fets, han destacat la mala praxi dels dos àrbitres: "Se sol·licita que s'adverteixi el delegat de camp i, tot i ser conscients del que estava passant, no es va fer res per frenar la situació", retreu el comunicat. 

El club tanca el seu comunicat desitjant que es prenguin "les mesures oportunes perquè comportaments xenòfobs i racistes com aquest no es tornin a repetir".