LLIGA ENDESA

El Barça llueix confiança i venç a la pista del Betis

Els blaugranes encadenen la seva cinquena victòria consecutiva amb una altra sòlida actuació (82-89)

El blaugrana Oriola lluita per la pilota amb Nelson, del Betis

El blaugrana Oriola lluita per la pilota amb Nelson, del Betis / Jose Manuel Vidal (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El Barça no para de créixer en joc. I en confiança. Ho ha demostrat amb una clara victòria a la pista del Betis, un dels equips amb més bona dinàmica a la Lliga (encadenava quatre victòries) fins a aquest diumenge, en què es va trobar amb l'emergent equip de Sito Alonso (82-89). És la cinquena victòria consecutiva, entre ACB i Eurolliga dels blaugranes, que, en un parell de setmanes, han canviat les sensacions que transmeten com de la nit al dia.

El Barça va tornar a mostrar una imatge convincent, sòlida en defensa, ferma en el rebot, capaç de generar tirs còmodes en atac, encara que els percentatges en el triple en el partit de Sevilla van estar per sota del que acredita aquesta temporada el conjunt blaugrana, i amb un paper cada vegada més protagonista de Vezenkov, autor de 17 punts i 20 de valoració.

No és casual, sinó fruit del bon moment de confiança que viu l'equip de Sito després de les seves últimes victòries, i això va fer que no acusés l'absència de Seraphin per molèsties al genoll. El Barcelona va demostrar, a més, capacitat de reacció després d'un inici espès, amb massa pèrdues, que va permetre al Betis obrir bretxa amb rapidesa (10-3, m. 5).

Amb defensa 

Però el Barça no es va posar nerviós, i la seva persistència i el pas endavant que va mostrar en defensa, un dels aspectes que millor expliquen la seva poderosa reacció, i les rotacions a què es va veure obligat l'equip de Quintana van acabar per equilibrar el partit (21-19, m. 10), i donar la iniciativa del joc als blaugranes.

 No va ser només el treball defensiu el que va canviar la imatge del quadro català al pavelló San Pablo, amb un paper rellevant de Claver, que segueix creixent des de la seva reaparició, sobretot dins de la zona, on la seva figura s'engrandeix. També l'habilitat amb què es va moure Heurtel quan va entrar a la pista i els bons minuts de Vezenkov, cada vegada més actiu, cada vegada més encertat, dues sòlides alternatives de la banqueta, que van acabar per consolidar el Barça, que va arribar al descans amb un còmode avantatge (31-40).

Notícies relacionades

El quadro de Quintana va anar perdent el pas a mesura que avançava el pols, encara que alguns dels seus jugadors, com Nelson, van intentar mantenir viva la lluita. I, en canvi, el Barça va oferir alguns dels seus millors minuts en el tercer quart, amb els seus jugadors cada vegada més segurs de les seves forces, alguns en un excel·lent moment de confiança en el tir com Vezenkov o Koponen, i marges que van arribar als 18 punts.

Només un excés de relaxació final per part dels barcelonistes (amb debut inclòs de Kurucs en l'últim minut) i una demostració d'orgull per part dels bètics, un equip intens i físic, van impedir al Barça tancar el partit amb més contundència.

Reial Betis, 82 - FC Barcelona, 89

<strong>Betis:</strong> Draper (3), Nelson (15), Schilb (14), Kelly (16), Anosikei (22 ) -cinc inicial-, Sánchez (-), Cruz (1), Uriz (-), Zagorac (3), Franch (7), Golubovic (1)