EL PARTIT DEL PALAU

El Barça continua ensopegant davant el Tenerife

Una cistella de San Miguel a un segon del final de la pròrroga enfonsa els blaugranes (91-93)

rpaniagua41269142 graf343  barcelona  10 12 2017   phill pressey  d   del fc b171210203907

rpaniagua41269142 graf343 barcelona 10 12 2017 phill pressey d del fc b171210203907 / Alberto Estevez

3

Una safata de Rodrigo San Miguel en l’últim segon de la pròrroga va castigar ahir un irregular Barce-lona Lassa al Palau Blaugrana (91-93), on un sòlid Iberostar Tenerife va sorprendre per segon any consecutiu en un partit molt igualat. L’equip tenerifenc, liderat per un brillant Mateusz Ponitka al perímetre (28 punts i 38 de valoració), va acabar amb la ratxa de quatre triomfs consecutius a la Lliga Endesa del conjunt blaugrana, que no en va tenir prou amb la inspiració d’un renascut Juan Carlos Navarro (22 punts) i Rakim Sanders (14 punts).

La pitjor cara del Barça va aparèixer en el primer temps. Sense intensitat en defensa i poques idees en atac, una circumstància que es va aguditzar amb el notable nivell mostrat per l’Iberostar Tenerife. A un insistent Rodrigo San Miguel en defensa s’hi van sumar Tobey i Ponitka, que van anotar amb facilitat gràcies al rebot ofensiu. Així, els visitants van aconseguir una primera renda després de culminar un parcial de 2-11 (9-17, m. 7).

La jerarquia de Sanders

Veient el panorama, Sito Alonso va recórrer a Sanders per buscar la seva jerarquia física en el joc exterior amb l’objectiu d’evitar que la sagnia fos més gran. No ho van aconseguir els blaugranes que, després d’un triple de Beirán, van tancar un primer quart per oblidar (17-25). No van millorar les sensacions dels locals en el segon quart. Tobey seguia imposant la seva llei en la pintura, mentre que Ponitka aportava des de la distància per mantenir un còmode avantatge (24-32, m. 16).

Lluny de trobar-se còmode en atac estàtic, el quadro blaugrana va millorar en defensa amb Pressey, Hanga i Sanders recuperant pilotes i aconseguint cistelles fàcils per al seu equip, que va ajustar el marcador a l’arribar al descans (36-38).

El recurs del triple

Després de la represa, semblava que el Barcelona agafava les regnes amb un primer parcial de 6-0 (42-38, m. 22) basat en recuperacions de pilota i transicions ràpides, però va respondre de seguida l’Iberostar amb un 3-10 que tornava a deixar el duel molt obert (45-48) a l’equador del període.

Va ser llavors quan el Barça va resistir als embats del Tenerife gràcies als triples. L’encert de Ribas, en dues ocasions, Claver i Sanders van donar a l’equip local un mínim avantatge abans de l’inici de l’últim acte (60-58).

Navarro, entonat

Amb tot obert a falta de 10 minuts, el ritme anotador dels dos equips va baixar considerablement i van regnar les defenses. Navarro va entrar per Sanders després de la cinquena falta i va aportar clarividència. Així es va arribar al 77-77 a falta de 45 segons i amb possessió per als visitants. San Miguel va tenir bona part del matx a les seves mans amb una safata que va taponar un immens Hanga i en la segona jugada Richotti va fallar el triple a falta de 20 segons.

L’última possessió seria per al Barça. Ribas va fallar un triple i Seraphin, amb 2,1 segons de marge i una sacada de fons a favor, no va aconseguir coordinar el salt en una jugada d’estratègia. A la pròrroga, la igualtat entre els dos equips va seguir regnant amb l’aparició de dos pistolers veterans. Navarro, des de la línia de tirs lliures, i Vasileiadis –autor de dos triples– van deixar el partit empatat (91-91) a falta de sis segons, moment en què San Miguel va aparèixer per enfonsar definitivament el Barça.