LA LLIGA DE BÀSQUET

El Barça resol amb solvència la seva sortida a Saragossa (86-99)

Navarro brilla com en els seus millors temps, amb 15 punts i tres triples en 16 minuts

jcarmengol41178696 graf3299  zaragoza  03 12 2017   el base estadounidense del 171203202110

jcarmengol41178696 graf3299 zaragoza 03 12 2017 el base estadounidense del 171203202110 / JAVIER BELVER

2
Joan Carles Armengol

El Barça segueix ferm en el torneig domèstic. A l’Eurolliga continua sense guanyar fora de casa. Divendres passat va resistir 35 minuts a la pista del CSKA, però en els últims 5 va tornar a la seva pitjor versió i va sortir apallissat de Moscou. Només 48 hores després, a la Lliga ACB, l’equip de Sito Alonso va protagonitzar una actuació completíssima a Saragossa, durant els 40 minuts (no 35), que el manté al capdamunt de la classificació, amb 8 victòries i 2 derrotes, a només un triomf del líder solitari, el Reial Madrid, que s’ha refet també del seu pèssim deambular per l’Eurolliga (l’equip blanc ha perdut cinc dels seus últims sis partits) amb una victòria sobre l’Herbalife Gran Canària (96-72).

El Barça, per la seva part, manté la segona posició, empatat amb el València (botxí en la pròrroga en aquesta desena jornada del MoraBanc Andorra, per 89-87), després d’ensorrar la resistència del Tecnyconta Saragossa amb un convincent 86-99 en un partit en què va brillar Juan Carlos Navarro. El veterà escorta, amb 20 anys al primer equip blaugrana, va recordar el dels seus millors temps amb 16 minuts per emmarcar. En aquest temps, Juanqui va anotar 15 punts (inclosos tres triples de cinc intents), va donar 5 assistències i es va asseure  amb una valoració de 21, la segona millor del partit, només darrere de l’exblaugrana Gary Neal, màxim anotador, amb 23 punts, i amb 22 de valoració.

Com un rellotge

La màquina blaugrana va funcionar aquest cop com un engranatge de rellotgeria. Després d’uns inicis molt igualats, amb un màxim avantatge local de 6 punts al primer quart (12-6), els homes de Sito Alonso van agafar les regnes davant els més de 9.000 espectadors del Pavelló Príncipe Felipe, i van anar ampliant l’avantatge a base d’un gran encert en els tirs de camp, una enorme solidaritat en el joc (24 assistències, contra 14  del Saragossa), una defensa molt intensa (13 recuperacions, contra només 2 del rival), un bon control de la pilota (4 pèrdues, per 18 del Saragossa) i una bona actuació en els triples, amb 11 de 29 (un 37%, per 6 de 19, un 31% de l’equip local), amb encert des de la línia exterior de fins a sis jugadors: Navarro (3), Sanders, Ribas, Koponen (tots amb 2), Hanga i Heurtel (1). A més, tots els que van jugar van anotar, a excepció de Víctor Claver (va jugar 7 minuts), i cinc homes es van situar per sobre dels 10 punts: Navarro (15), Oriola (13), Seraphin (12), Sanders (12) i Hanga (11).

Amb aquestes aportacions i un bon joc coral, el Barça va marxar en un tercer quart desequilibrant (16-29) que va incloure un parcial de 6-17 en els primers cinc minuts i mig i una epíleg amb un espectacular alley hoop de Hanga, sobrevolant el cèrcol. Els 17 punts d’avantatge al minut 30 (56-73) van ser la garantia que el Barça va esgrimir per assegurar-se la vuitena victòria en les seves últimes nou visites a Saragossa.

Mentrestant, a Màlaga, el Joventut quedava lluny de la quarta victòria davant un Unicaja superior (86-74) malgrat els 17 punts de Kulvietis i els 15 de Wayns per a la Penya.