EUROLLIGA

El Barça Lassa planta cara a Moscou però es desinfla al final

Un parcial de 13-0 en l'últim quart deixa el club blaugrana en una delicada situació (92-78)

jmexposito41154394 shp02  mosc   rusia   01 12 2017   el p vot franc s del fc b171201195023

jmexposito41154394 shp02 mosc rusia 01 12 2017 el p vot franc s del fc b171201195023 / MAXIM SHIPENKOV

3
José María Expósito

Perdre a la pista del CSKA pot entrar en els comptes de qualsevol equip europeu, encara més en les d’un Barça Lassa que feia cinc anys que no ho feia, però el conjunt de Sito Alonso va tornar de Moscou amb el regust amarg d’haver estat a punt d’aconseguir el triomf i tot i així acabar-se enduent un marcador molt ampli (92-78). Un parcial de 13-0 encaixat a partir del minut 35, quan el partit estava empatat a 75, va evidenciar que al conjunt blaugrana, tot i fer un bon partit fins llavors, encara no pot lluitar amb els grans d’Europa. De Colo, Clyburn i Higgins van marcar la diferència per a l’equip rus.

«Hem de ser més durs en els minuts finals i contra aquest tipus d’equips, quan el marcador està ajustat», va resumir el tècnic madrileny, irritat perquè els seus jugadors amb prou feines van mirar a cistella en el tram decisiu, engegant en orris la tasca fet en els 35 minuts anteriors. «És molt important intentar sempre llançar. En els tres últims minuts, en tres o quart atacs no hem llançat a cistella; he tingut pèrdues de pilota, amb els conseqüents contraatacs, i no hem llançat, i quan això passa no pots guanyar. Ho hem de millorar», va afegir.

Dur calendari

S’entén l’empipament de l’entrenador, ja que el Barça necessitava el primer triomf fora de casa a l’Eurolliga per equilibrar un balanç desfavorable (ara de 4 derrotes i 6 victòries) que podria empitjorar vist el dur calendari que l’espera d’aquí a finals d’any. El conjunt català rebrà divendres el Fenerbahçe al Palau i després visitarà el Reial Madrid. L’Unicaja, a casa, i el Baskonia, a Vitòria, seran els dos últims partits europeus de l’any. La classificació per al play-off perilla.

Lluny del que indica el marcador final, a Moscou el Barça va estar sempre dins del partit. De Colo, que acabaria amb 18 punts, 11 assistències i 30 de valoració, va empènyer des del principi ben secundat per l’exmadridista Othello Hunter (6 punts en 8 minuts), a qui inexplicablement Dimitrios Itoudis va oblidar després a la banqueta.

Però Heurtel (11 punts i 5 assistències) va saber portar la batuta del Barça i la tònica de la primera meitat va ser l’alternança en el marcador. És més, l’encert de Koponen des de la línia de tres va donar als visitants un avantatge de tres punts (31-34, m. 15) que va obligar Itoudis a demanar temps mort i posar en escena novament De Colo.

El factor De Colo

Amb el francès al capdavant de les operacions, el CSKA va guanyar en calma i va trobar en Clyburn (màxim anotador amb 22) un altre factor desequilibrant. Un parcial de 12-3 va capgirar el marcador i la màxima diferència va ser llavors per al CSKA (44-37, m. 19). Una esmaixada de Kevin Séraphin sobre la botzina va permetre al Barça anar als vestidors confiant que la victòria era possible (43-39), tot i que potser havent desaprofitat tenir al davant un CSKA apocat. «En els primers 10 minuts han sigut millor que nosaltres en els rebots ofensius i no sempre hem pres bones decisions», va reconèixer Alonso.

A la represa, els dos francesos del Barça van impulsar el seu equip, però les nombroses pèrdues de pilota (15) impedien obrir qualsevol bretxa, cosa que fatigosament sí que van aconseguir els locals (57-51, m. 27). Semblava que el partit es podia trencar, encara més després de la tècnica a Sito Alonso que va obrir l’últim quart, però, aprofitant el descans de De Colo, entre Koponen, un batallador Oriola i els triples de Hanga i Pressey van aconseguir igualar el marcador a 75.

I llavors es va acabar tot per al Barça. De Colo va sortir a la pista i Sergio Rodríguez, que no havia anotat en els 35 minuts anteriors, va clavar dos triples, mentre Higgins s’unia al festival i anotava 8 dels seus 20 punts en tot just quatre minuts.

CSKA Moscou, 92 - Barça Lassa, 78

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>CSKA Moscou (24+20+22+26): </strong>De Colo (18), Clyburn (22), Antonov (10), Kurbanov (4), Hunter (6) -cinc inicial-, Sergio Rodríguez (6), Hines (6), Higgins (20), Khryapa (-), Fridzon (-) i Kulagin (-).</span>