EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça de Sito Alonso descobreix el gust de la derrota a Belgrad

L'Estrella Roja s'imposa per 90-82 al conjunt blaugrana, en què Séraphin (16 punts) no va trobar relleu

zentauroepp40618221 tom13 belgrado  serbia   20 10 2017   el base estadounidense171020202628

zentauroepp40618221 tom13 belgrado serbia 20 10 2017 el base estadounidense171020202628 / ANDREJ CUKIC

2
José María Expósito

Després de sis victòries consecutives (5 a l’ACB i una a l’Eurolliga), el nou Barça Lassa de Sito Alonso va descobrir ahir el gust de la derrota. La caldera del Pionir de Belgrad, que el tècnic havia assenyalat com a pedra de toc del nivell del seu equip, va frenar la triomfal arrencada del nou projecte culer. La desena de punts d’avantatge que va aconseguir l’Estrella Roja en el primer quart van ser un llast enorme per al Barça, que amb moltes fatigues va aconseguir posar-se un punt al davant a 3 minuts del final, però que va esgotar les seves energies en la remuntada i es va ensorrar en el moment decisiu (90-82).

El Barça arribava al seu partit número 400 a l’Eurolliga, xifra de què cap altre club pot presumir, després d’un prometedor inici de curs. Però a diferència de l’exhibit en els seus sis duels precedents, aquest cop l’equip català va tornar a ser per moments timorat en defensa i va recordar sensacions de temporades anteriors, al contrari que el seu rival, amb agressivitat que va desconcertar els bases blaugranes.

Mal primer quart

Quan va voler adonar-se’n, els serbis ja tenien 8 d’avantatge (18-10, m. 6). Res decisiu, però ideal per a l’estratègia local. L’Estrella Roja volia evitar que el rival s’acostés a la mitjana de 94,4 punts que acreditava i un cop aconseguit aquell primer marge va imposar un ritme lent per evitar-ho. No tot eren mèrits serbis: el Barça va estar pèssim en el rebot ofensiu (3) i fruit d’una mala defensa feia pocs punts de contraatac. El resultat va ser un desavantatge d’11 punts al primer quart, elevada a 13 a l’inici del segon (33-20).

La reacció blaugrana va arribar de la mà de Kevin Séraphin (16 punts), que no tan sols es va imposar a la pintura sinó llançant des de posicions obertes. Un parcial de 0-8 tornava el Barça al partit (33-28), tot i que dos triples de Rochestie deixessin la diferència en 12 punts al descans (44-32).

Séraphin, oblidat

Qualsevol indici de reacció es truncava: una pilota perduda de Ribas (molt fluix en el seu retorn a la ciutat on es va lesionar fa un any, encara que no pitjor que Pressey), un tap a Tomic, un triple d’Antic per suturar un parcial de 0-7... L’esperança va arribar al final del tercer quart, amb el despertar de Heurtel (14 punts i 11 assistències) i un triple d’Oriola que posava el 62-57 a falta de 10 minuts.

Dos triples de Dobric van inflamar el Pionir, però un altre de Hanga i un 2+1 d’Oriola van tornar l’emoció (70-65). Llavors va emergir Tomic, a qui Alonso va donar els minuts que s’havia guanyat Séraphin, i el croat va semblar donar-li la raó per moments. Hanga va avançar el Barça (79-80, m. 37)... i llavors es va acabar. En tres minuts l’equip culer va conjugar tots els errors que havia anat cometent al llarg de la nit i un inspirat Bjelica va sentenciar.

Estrella Roja, 90 - Barcelona Lassa, 82

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>Estrella Roja: </strong>Lazic (-), Rochestie (22), Feldeine (7), Bjelica (23), Lessort (13) -cinc inicial-, Keselj (-), Radicevic (4), Lazarevic </span><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">(-), Antic (10), Dobric (9) i Jankovic (2).</span>