LA LLIGA ENDESA

El Barça aplica el corró davant l'Obradoiro

Oriola sobresurt en la brillant actuació col·lectiva de l'equip blaugrana, que s'enfila al liderat (102-58)

lainz40552710 gra317  barcelona  15 10 2017   el ala pivot motenegrino de 171015212644

lainz40552710 gra317 barcelona 15 10 2017 el ala pivot motenegrino de 171015212644 / Marta Perez

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Barcelona

Tres dies després de passar per sobre del Panathinaikos a l’Eurolliga, el Barcelona va fer un altre festí. Aquesta vegada va ser a la Lliga Endesa i la víctima del corró blaugrana va ser en aquests cas l’Obradoiro, que va abandonar el Palau Blaugrana molt adolorit, tant per la pallissa física patida davant l’equip de Sito Alonso, com per la moral a causa de la repassada vergonyosa patida al marcador (102-58).

No hi ha dubte del caràcter depredador que ha inoculat el tècnic madrileny als seus jugadors en aquesta nova etapa, obligat com està l’equip a redimir-se després d’una nefasta última campanya. El Barça va prémer a fons l’accelerador i no va deixar de cremar gasolina fins al final i de situar-se com a nou líder de l’ACB. Quan va arribar als 20 punts, va anar pels 30. I després pels 40, mentre el públic del Palau, entusiasmat, no parava de fregar-se els ulls davant el canvi viscut d’un any a l’altre. 

Pierre Oriola, autor de 19 punts i 5 rebots, va sobresortir per ganes i desig en l’esplèndida actuació coral del Barça, però tot l’equip va jugar a gran altura, amb 8 dels 12 jugadors en dobles dígits de valoració, inclòs Ante Tomic, que va aprofitar els 16 minuts de què va disposar en el seu retorn a la Lliga Endesa, per demostrar, amb 11 punts, 6 rebots i 5 assistències en 16 minuts, que el seu joc tècnic també encaixarà en un equip que fa de l’entrega física la seva màxima.   

El Barça va dinamitar el partit amb un segon quart modèlic, en què va assecar durant set minuts l’atac de l’Obradoiro, li va concedir només tres cistelles i va disparar el seu avantatge fins als 27 punts (49-22). El ritme imposat pels blaugranes, la intensitat defensiva, el desplegament físic dels jugadors de Sito van provocar un sisme en un partit que l’equip gallec va iniciar amb molt desvergonyiment, replicant cada acció barcelonista i aguantant el pas.

A partir d’aquell instant, el partit es va convertir en una exhibició col·lectiva i individual dels jugadors blaugrana, ambiciosos en la lluita pel rebot, atents en el maneig de la pilota (9 pèrdues), letals en el triple (15 de 27, un 56%).     

Derrota del Joventut

El Divina Joventut, per la seva part, no va poder trencar la dinàmica negativa en aquest inici de la Lliga Endesa i va caure en la visita de l’Iberostar Tenerife a l’Olímpic (73-76), deixant una amarga sensació. El joveníssim equip de Diego Ocampo combina minuts esperançadors amb males fases de joc, però els números comencen a ser alarmants per als verd-i-negres, que la setmana que ve visiten la canxa del Gran Canària.

Notícies relacionades

La Penya va anar arronsant-se i perdent la compostura davant un Tenerife que va aconseguir recuperar 14 punts de diferència i va acabar imposant-se amb una actuació esplèndida de Marius Ponitka, 21 punts i 10 rebots, i també de Fran Vázquez, 16 punts i 6 rebots, i un aclaparador domini del joc interior (52 punts a la zona per 24 dels verd-i-negres i 37 rebots per 25). Massa intermitent, el quadro de Badalona va tornar a fer massa concessions en la fase decisiva.

El Madrid, per la seva part,va guanyar a València (82-86), en un duel espectacular amb Randolph (18 punts) i Doncic (16) liderant l’equip de Pablo Laso, però van ser  Taylor, Ayón i Campazzo els que van segellar el triomf en l’últim minut. Pleiss i Thomas, amb 15 punts, van ser els millors entre els valencians.