GASOL, DE RÈCORD

Pau Gasol arriba als 200 partits amb la selecció: "Jugar l'Europeu ja és el regal"

El pivot de Sant Boi serà el sisè jugador amb més internacionalitats de l'ÑBA

pau-gasol-grafico

pau-gasol-grafico / RFEB

1
Es llegeix en minuts

Espanya debuta el divendres 1 de setembre contra Montenegro a l'Eurobasket 2017 a Romania, i aquest partit serà molt especial per al vaixell almirall de la selecció, Pau Gasol. El pivot de Sant Boi entra a la història de la selecció per la porta gran en aconseguir disputar 200 partits amb la samarreta d'Espanya. "Jugar l'Europeu ja és el regal i l'objectiu. Hi vaig amb la màxima il·lusió", ha declarat Gasol.

El gran dels Gasol es convertirà en el sisè jugador amb més internacionalitats, una classificació que lidera el seu amic íntim Juan Carlos Navarro, amb 243 partits. "El meu objectiu era arribar a ser el millor que podia ser", ha apuntat el de Sant Boi, que també mira el futur amb ganes: "Ha sigut un viatge molt bonic i espero que segueixi endavant".

Unes xifres astronòmiques

Des del seu debut a l'Eurobasket de 2001 a Turquia, el pivot dels Spurs ha jugat 199 partits, dels quals n'ha guanyat 167 i n'ha perdut 32.  A més, aquestes xifres es rematen amb unes mitjanes gairebé extraterrestres. Amb la samarreta de la selecció, Pau fa la mitjana 20,4 punts; 7,9 rebots; 1,8 assistències i 1,9 taps per partit. 

Pau també té l'honor de ser el jugador més anotador de la història d'Espanya, amb 3.460 punts. Per si aquestes xifres fossin poc impressionants, està a 61 punts de ser el màxim anotador dels Europeus, títol que pot arrabassar a Tony Parker depenent del rendiment del català.

Un palmarès històric lligat a un gran grup

No tot són les xifres individuals, el grup ha sigut vital en els 15 anys de Pau en la selecció. Gràcies a aquest esperit d'equip que impera en la concentració espanyola s'han aconseguit el Mundial de 2006, i els tres Eurobaskets de 20092011 2015. Precisament, la final del Mundial de 2006 és per a Pau "el partit més emocionant", ja que va ser un "exemple claríssim del grup humà que tenim".

Notícies relacionades

A més, els nois de l'ÑBA s'han penjat dues medalles de plata en els Jocs Olímpics de Pequín i de Londres i dues platejades a l'Eurobasket de 2003 2007. Dos bronzes -Eurobasket de 2001 Jocs de Rio 2016- completen un palmarès únic en la història del bàsquet espanyol.

Gràcies a aquest grup, Pau ha guanyat també el títol d'MVP del Mundial del Japó 2006, el de l'Eurobasket de Polònia 2009 i de l'Eurobasket de França 2015. El mateix Gasol ha admès que "és un joc d'equip" i que "si no contribueixes a l'èxit col·lectiu, la teva aportació és anecdòtica".