BÀSQUET

Campiones "inigualables"

"La paraula llegenda es queda curta per a aquest equip", diu Mondelo sobre la grandesa d'Espanya, que uneix l'or europeu a les plates olímpica i mundial

lmendiola39069739 gra316  madrid  26 06 2017   la selecci n espa ola de balonc170626194638

lmendiola39069739 gra316 madrid 26 06 2017 la selecci n espa ola de balonc170626194638 / Fernando Villar

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Ho va dir el seleccionador espanyol Lucas Mondelo en plena eufòria. A Praga, diumenge passat, abraçat a una altra medalla d’or per al bàsquet femení, el tercer títol europeu de la història de la selecció, el tècnic de l’Hospitalet, de 49 anys, va deixar la frase justa sobre la gesta de les noies d’or. «Inigualables, inimaginables i irrepetibles. El que està fent aquest grup de noies és inigualable. Hem de buscar una paraula nova per definir aquest equip perquè llegenda es queda curta». Campiones d’Europa, subcampiones olímpiques, subcampiones mundials. Aquesta és la immillorable targeta de presentació del triomfal grup de Mondelo.

    Amb vuit medalles en les últimes nou edicions de l’Eurobasket, amb cinc podis consecutius en els últims cinc tornejos internacionals, el bàsquet femení s’ha posat a l’altura de l’Espanya de Gasol, que suma nou medalles en els últims 11 tornejos per guanyar-se, per dret propi, el títol de reines d’Europa. Solament la intocable Estats Units, número u mundial, li ha barrat el pas cap al cim en l’últim Mundial i en els passats Jocs Olímpics.

L'INFAL·LIBLE MONDELO

Des del 2013, quan Mondelo va assumir el càrrec de seleccionador, Espanya ha viscut fixa al podi. A més a més de talent, la recepta de l’èxit de la selecció femenina inclou treball, humilitat, caràcter i solidaritat, senyes d’identitat d’un equip convertit en una família, a imatge i semblança de la selecció masculina, fins ara paradigma de l’èxit.

Des del 2013, quan  Mondelo va assumir el càrrec de seleccionador, Espanya ha viscut fixa al podi

El talent de dues jugadores com Alba Torrens, elegida millor jugadora de l’Eurobasket (17,8 punts, 7 rebots i 3,6 d’assistències de mitjana) i de la nacionalitzada Sancho Lyttle (13 punts, 8,6 rebots i 1,2 assistències), capaces de marcar diferències, s’ha conjugat amb el lideratge de la incombustible Laia Palau, amb la classe de Marta Xargay i d’Anna Cruz, amb la determinació de Silvia Domínguez i de Laura Nicholls, i amb l’empenta de Laura Gil i de les emergents (Leticia Romero, María Conde, Leo Rodríguez, Bea Sánchez…) per construir un equip guanyador.

LA DISJUNTIVA DE PALAU

Amb el relleu assegurat i amb molta química al vestidor, el futur es presenta esperançador per al grup de Mondelo, que afrontarà a l’estiu el Mundial que es disputarà a Espanya (de l’1 al 9 de setembre), un nou repte per afegir a la seva espectacular trajectòria dels últims anys. Aquest és el desafiament que pot evitar l’adeu de Laia Palau.

Notícies relacionades

 

Als 39 anys, després de convertir-se en la jugadora amb més presències internacionals (262), la base barcelonina pensava posar punt final a la seva etapa amb Espanya per iniciar una aventura a Austràlia. Les excel·lents sensacions que li deixen l’Europeu poden afegir l’epíleg ideal.