El Fenerbahçe d'Obradovic es corona campió d'Europa

L'irreductible Olympiacos no pot amb els locals. La seva intensitat i superioritat a la canxa i a la grada van ser aclaparadores

jcarmengol38543269 fenerbahce s players pose with the  trophy as they celebrate170521224208

jcarmengol38543269 fenerbahce s players pose with the trophy as they celebrate170521224208 / BULENT KILIC

2
Es llegeix en minuts
Javier Triana
Javier Triana

Periodista

ver +

El Fenerbahçe es va coronar ahir campió de l’Eurolliga després d’una Final Four en què ho tenia tot a favor: el seu millor moment de forma, ser amfitrions del torneig al Sinan Erdem d’Istanbul i una afició que va ofegar el seu rival, l’Olympiacos (80-64). A més a més, és clar, de tenir a la banqueta Zeljko Obradovic, el tècnic que ja ha estat campió nou vegades amb cinc equips diferents. El serbi tresora tants títols com l’equip més llorejat, el Reial Madrid, que va perdre el tercer i quart llocs davant el CSKA (94-70) en estat de xoc encara per la seva derrota de divendres davant els turcs.

Entre els seguidors, el responsable de xarxes socials del Fenerbahçe va perdre els papers amb cada decisió arbitral controvertida i va celebrar cada encert dels seus com si d’això en depengués la vida dels seus propis fills. Al final, com ja havia pronosticat una pancarta al pavelló, el destí va prevaler per a l’equip local i els canaris grocs van poder finalment alçar un trofeu en la seva tercera Final Four consecutiva. L’Olympiacos, farragós com sempre, va aguantar fins al final del tercer quart.

UDOH, MILLOR JUGADOR

El partit va començar molt fort. Després del salt inicial, Udoh (escollit millor jugador de la final amb 10 punts, 9 rebots i 5 taps) va assistir Vesely per a un alley-oop que va fer rugir la grada, al 90% acolorida de groc i blau. Malgrat arribar a col·locar-se diverses vegades a quatre punts dels turcs, l’Olympiacos no va poder repetir la gesta de la semifinal contra el CSKA, del qual va anar a remolc tot el partit divendres passat, però que va deixar a l’estacada en un últim quart de la mà d’un inspirat Spanoulis.

Notícies relacionades

El base grec (9 punts i 8 assistències) també va lluitar fins a l’extenuació en aquesta ocasió, tot i que amb menys punteria, que sí que va tenir el Fenerbahçe: un 52% d’encert des de la línia de tres (13 de 25 intents) que va desarmar els hel·lens.

La intensitat va ser tan gran a la grada i a la pista que Papanikolau i Papapetrou, molt destacats en la semifinal, van estar gairebé absents en aquesta ocasió. I la bona mà de Mantzaris i els moments d’inspiració de Milutinov no van aconseguir suplir aquestes carències. Així doncs, victòria merescuda per a un Fenerbahçe superior en tots els aspectes: l’equip, procedent del costat asiàtic de la ciutat del Bòsfor, és campió d’Europa.