L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça s'alleuja amb un triomf contra l'Unics en un altre partit gris

Claver i Perperoglou destaquen davant l'equip rus abans de visitar el Madrid a la Lliga (70-62)

rpaniagua37611096 fc barcelona lassa vs unics kazan  foto  javi ferr ndiz170309232337

rpaniagua37611096 fc barcelona lassa vs unics kazan foto javi ferr ndiz170309232337 / Javi Ferrandiz

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En una Eurolliga mediocre i plena de fiascos, el Barça va sumar ahir un triomf davant l’Unics Kazan (70-62). El duel es presentava més com un tràmit obligatori que com una cita atractiva per a la desil·lusionada afició del Palau. Almenys va guanyar l’equip blaugrana en un pols fred i gairebé sense transcendència. El quadro rus és penúltim i ja està fora d’Europa. L’equip català només espera la seva guillotina definitiva. Amb 10 victòries i 15 derrotes és difícil aspirar a res. Des de la setmana passada sap que està al carrer però les matemàtiques el mantenen amb vida.  

A tres triomfs del vuitè (un Efes que hauria de guanyar avui el Bamberg) i cinc jornades per disputar, només un miracle pot salvar el Barça de l’adeu. Ni tan sols la remuntada de l’equip de futbol serveix d’esperó, bàsicament perquè el bloc de Georgios Bartzokas no dona senyals de res, sense oblidar que encara li queden dures visites al Madrid i al Fenerbahçe. 

AGAFAR CONFIANÇA

A la capital també viatjarà diumenge per enfrontar-se en la Lliga amb el conjunt de Pablo Laso, que tampoc viu el millor moment. Les seves tres derrotes seguides, no obstant, semblen només un sotrac. La travessia blaugrana porta a causes més profundes que comporten la sensació en el públic que es pot perdre contra qualsevol, una realitat preocupant.

 Ahir també hi va haver moments desesperants. La cita havia de servir per agafar confiança i afrontar amb il·lusió la Lliga, l’única competició en què queda realment vida, tot i que l’equip sigui ara cinquè. Davant l’Unics es va mantenir aquesta irregularitat, però el Barça va vèncer amb moments d’inspiració de Perperoglou (13 punts) i Claver (12), que va donar símptomes de recuperació.

LANGFORD, BAIXA

Les coses es van posar de cara per als blaugranes amb  la baixa d’última hora de Keith Langford, un martiri per a qualsevol defensa. El virtuós de Texas és el màxim anotador de l’Eurolliga (22,3 punts). Al Barça tampoc hi eren dos teòrics referents, com Navarro i Doellman. 

Notícies relacionades

El quadro local va començar concentrat, amb un parcial de 10-3 (m. 3) comandat per Perperoglou. Almenys no es va repetir el desastre inicial contra el CSKA. 

Les anades i vingudes del primer quart es van tancar amb 24-20, però el quadro rus va igualar les coses en la represa (24-24, m. 12). Un parcial de 7-0 amb Koponen de protagonista va tornar a impulsar un Barça que sols se’n va poder anar al descans amb dos punts d’avantatge (36-34). L’Unics es va posar al davant per primer cop (38-39, m. 22) però va ser un miratge. Immediatament van reaccionar els de Bartzokas per encarrilar un partit sense brillantor que va corroborar la pèssima temporada dels dos equips. 

FC Barcelona, 70; Unics Kazan, 62

PARCIALS: 24-20; 12-14; 19-10; 15-18