BÀSQUET

El Barça sobreviu a un altre drama al Palau

L'UCAM Múrcia porta al límit un inconsistent equip blaugrana (73-70)

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El drama va tornar a sobrevolar el Palau. Aquesta vegada no va ser el CSKA Moscou, com fa dos dies, el que va portar al límit el Barça. Va ser l’UCAM Múrcia. Fins als últims quatre segons, amb dos tirs lliures transformats per Vezenkov, no es va terure la por del cos (73-70), tot i que l’equip blaugrana, gairebé sense credibilitat, va vèncer sense convèncer. El Divina Joventut, mentrestant, va agafar aire  al derrotar l’Estudiantes (77-71).

    

Abans de cada partit, el Barça fa propòsit d’esmena. Hi ha bones paraules i desitjos. Fins que trepitja la pista. Llavors, el guió salta en mil bocins i els partits es converteixen en una endimoniada muntanya russa. No hi ha cap garantia del que depararà l’equip de Bartzokas, tot i que pel que s’ha vist aquesta temporada, res de bo per regla general. El públic comença a tenir-ho clar. I les grades del Palau cada dia estan més buides.

AL LÍMIT

El matx es va convertir en un suplici per als barcelonistes, que van aparèixer i van desaparèixer (9-2, m. 5; 36-23, m. 17; 54-55, m. 30) per accelerar les seves accions i disparar els nervis a mesura que entrava en els minuts decisius. Els rivals ho saben i ho exploten. 

    

Així va viure el Barça l’últim quart contra l’UCAM Múrcia, sustentat per un genial Campazzo (20 punts, 4 assistències). Passejant per una cornisa perillosa (64-65, m. 37) en què va estar a punt d’estimbar-se i de la qual el van rescatar els tirs des de la línia de personal.

    

En una cosa no va errat Bartzokas: hi ha un problema mental en el seu equip, que demana, com més aviat millor, que tots s’estirin al divan del psiquiatre per aclarir les idees.

    

Notícies relacionades

En una roda impredictible, els jugadors apareixen i desapareixen en funció de bioritmes i estats d’ànim. Tyrese Rice, una de les pedres angulars del projecte, només sumava 2 punts després de tres quarts. I tot i que va tenir alguna aparició, va tenir un paper insubstancial. Tampoc Tomic va entrar en joc. En canvi, Faverani va aparèixer davant el seu exequip (16 punts, 8 rebots) i va sostenir els blaugranes durant molts minuts després d’actuacions més que discretes. Igual que Claver (9 punts, 6 rebots) o Koponen (8 punts, 8 assistències), que van estar entre els destacats. Però són elements aïllats. Sense un pla general. El que es va fer evident és que amb aquest Barça qualsevol s’hi veu amb cor.

MALDONADO TORNA

Badalona és la taula de salvació de la Penya, que gràcies sobretot a un gran tercer període va vèncer l’Estudiantes de Salva Maldonado, ovacionat en la seva primera visita a l’Olímpic des que va deixar la banqueta verd-i-negra. Els verd-i-negres, ben liderats per Sergi Vidal (8 punts, 7 rebots, 9 assistències) i Abalde (13 punts) van sumar la seva quarta victòria consecutiva a l’Olímpic contra un rival impulsat per Jackson (22 punts) i l’ex-verd-i-negre Goran Suton (18 punts).