L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça viu un altre suplici davant el CSKA

El campió europeu es passeja pel Palau i liquida les últimes opcions europees dels blaugranes, acomiadats amb mocadorada (61-85)

GRA504. BARCELONA, 03/03/2017.- El pívot croata del FC Barcelona Lassa Ante Tomic (d) intenta pasar la pelota ante la oposición de Nando De Colo y Kyle Hines (i), del CSKA de Moscú, durante el partido de la Euroliga de baloncesto disputado esta noche en el Palau Balaugrana, en Barcelona. EFE/Andreu Dalmau

GRA504. BARCELONA, 03/03/2017.- El pívot croata del FC Barcelona Lassa Ante Tomic (d) intenta pasar la pelota ante la oposición de Nando De Colo y Kyle Hines (i), del CSKA de Moscú, durante el partido de la Euroliga de baloncesto disputado esta noche en el Palau Balaugrana, en Barcelona. EFE/Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça es va acomiadar d’Europa. Amb totes les de la llei i després de rebre un repàs del campió, el CSKA Moscou, que no va voler fer molta sang davant la perplexa mirada dels aficionats del Palau, que van tornar a treure els mocadors i ja no saben a on mirar, enrojolats per la vergonya. Queden sis jornades per acabar la primera fase de l’Eurolliga i als blaugranes els separen quatre victòries dels llocs de classificació. Ja no hi ha miracles que valguin per a la classificació. Pitjor encara. Tampoc s’intueix remei per a l’equip de Bartzokas, del qual poden dir-se moltes coses menys que és competitiu. Està trencat anímicament i vaga per la pista sense trobar respostes. El CSKA li va passar per sobre sense esforç. Va ser un suplici en tota regla. Un més. 

    

«El partit ha quedat decidit en un primer temps nefast. És un problema mental. Després hem intentat reaccionar, però ja no hi ha hagut manera», va justificar  Bartzokas.

EN CAIGUDA LLIURE 

A finals de gener, després d’un repàs monumental del Baskonia a l’Eurolliga, que va desencadenar les primeres protestes del Palau, el mateix tècnic barcelonista va proclamar: «Hem tocat fons». Però la realitat és tossuda. La caiguda lliure prossegueix. Les decepcions s’acumulen. Aquest equip és un malalt a l’UCI amb diagnòstic terminal, sense que els responsables del Barça, Bladé, Soler o De la Fuente, es donin per al·ludits. Es mantenen ferms en la defensa del projecte i insisteixen a donar la seva confiança al tècnic. Però el desastre és total. No hi ha per on agafar a aquest equip a aquestes altures de la temporada, ni un sol jugador que sembli en condicions de liderar el grup. El projecte no s’aguanta. L’últim cop que es va viure un desastre igual va ser fa 12 anys. I Laporta va destituir l’actual president Bartomeu, per sortir d’una crisi que havia costat el cap d’Ivanovic, Maceiras, Pesic i Montes. 

    

El públic del Palau va aixecar la veu en el primer quart, que va resultar esperpèntic i va provocar una nova mocadorada, igual que el dia del Madrid i el del Galatasaray. Però després, ni tan sols va tenir ànims per mantenir la protesta, instal·lat ja en el desànim com es troba. Però els primers 10 minuts van ser del pitjor imaginable: un parcial de 4-29 i només dues cistelles blaugrana, un rècord negatiu dels blaugranes, que van perdre 7 pilotes i van fallar els seus vuit primers triples.

SENSE SOLUCIONS 

El Barça ja no va ser capaç d’aixecar-se després d’un inici tan calamitós, per més que Bartzokas va buscar solucions movent la banqueta com un desesperat. Les diferències es van instal·lar per sobre dels 20 punts, amb el CSKA com a únic dominador. De Colo, amb 21 punts en 24 minuts, en va tenir prou per exhibir-se. L’equip rus va controlar el rebot i el quadro blaugrana va estar en 20 pèrdues. 

Notícies relacionades

    

Només la presència i la lluita del jove Diagne, al qual va recórrer Bartzokas amb tot perdut, i el caràcter de Vezenkov van arrencar algun aplaudiment de la grada, en una nit que va tornar a assenyalar a tothom. Ningú es va salvar. Ni Rice, ni Tomic, ni Claver, ni Perperoglou, superats pel rival i per una crisi que amenaça d’arrasar el Palau.