BÀSQUET

Navarro: "Mai havia viscut un any així"

El capità del Barça analitza la crisi de l'equip blaugrana i les solucions en aquesta entrevista amb EL PERIÓDICO

lmendiola37208904 barcelona     barcelones     08 02 2017   deportes    entrev170209191318

lmendiola37208904 barcelona barcelones 08 02 2017 deportes entrev170209191318 / JOAN PUIG

4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça rep avui el Galatasaray a l’Eurolliga (21.00 hores) en un altre partit amb rang de final per als blaugranes, castigats per una plaga de lesions i immersos en una crisi a la qual no veuen sortida. El capità Juan Carlos Navarro (Sant Feliu, 1980) se sincera en aquesta entrevista, analitza la crisi i espera que la Copa (del 16 al 19 a Vitòria) rellanci l’equip.

–Han perdut 28 partits dels 39 jugats. A l’Eurolliga estan fora de la zona de ‘play-off’. La gent es pregunta ¿què passa?

–És una situació difícil d’explicar. La veritat és que no havia viscut mai un any així, sobretot en la competició europea. És un cúmul de moltes coses. El tema de les lesions no ens ha ajudat. Això segur. I hem arribat a un punt en què hi ha molts nervis per intentar jugar bé i no ho aconseguim.

–¿És la pitjor temporada des que està al club?

–Ja fa un temps que no aconseguim títols, que és el que compta al capdavall. Però sí que és veritat que hem patit alguna derrota bastant dura, que feia temps que no recordava.

–L’equip ha combinat triomfs solvents, com el recent a la pista del Baskonia, amb d’altres en què ha sigut incapaç de competir ¿Les lesions expliquen aquestes derrotes?

–Estem funcionant a batzegades tot l’any. Falta intensitat, confiança i mentalitat durant els 40 minuts. Els equips són cada dia més forts i quan el rival es posa agressiu ens fa fora del partit en moltes ocasions. No ho sé. Hem de canviar alguna cosa si volem aspirar a guanyar algun títol.

–Després de la derrota a casa davant del Baskonia, va afirmar: ‘Hem tocat fons, però això no és d’avui, ve de fa temps. Hi ha bastantes coses a arreglar’. ¿Quines?

–Una de les coses a què em referia és que tots hem de fer un pas endavant i competir. Lògicament es pot perdre algun partit, però importen les formes. A Europa hi ha molt de nivell i qualsevol et pot guanyar. Però no podem llençar els partits d’aquesta manera. Hem de lluitar fins al final.

"Falta intensitat, confiança i mentalitat durant els 40 minuts. Hem de canviar alguna cosa si volem aspirar a guanyar algun títol" 

–Pensa que és un problema de caràcter, de talent, de confiança, de mala construcció de l’equip…?

–Doncs una mica de tot. Tampoc podria assenyalar només una raó. De talent n’hi ha. Sens dubte. Però no estem jugant gens fluid en atac. No aconseguim cistelles fàcils. I en defensa tampoc som consistents i tothom ens fa mal.

–El dia del Baskonia a l’Eurolliga, una part del públic el va xiular ¿Què en pensa?

–No els vaig sentir, sincerament. Però jo no diré a la gent el que ha de fer o deixar de fer. Els que n’entenen, de bàsquet, saben què he donat per aquest club i intentaré continuar fent-ho. No estaré més bé perquè m’aplaudeixin o em xiulin. Com tots, penso que puc donar alguna cosa més i ho penso intentar.

"Hi ha temps per reconduir la situació i ho intentarem. La Copa és una prova important i un al·licient per a tots" 

–Aquesta campanya ha jugat 15 dels 41 partits amb un paper secundari, amb 7 punts en 16 minuts de mitjana ¿Com viu el seu nou rol?

–Ja fa gairebé un mes i mig que estic jugant després de la lesió que em va tenir fora dos mesos. Però m’està costant més a nivell de cap. Hi ha situacions en què el cap et demana no forçar i quan ho vols fer potser ja no és el moment. I et fa perdre confiança. Tampoc he tingut un rol determinat. En definitiva, he d’estar preparat per fer el que l’entrenador decideixi.

–¿Hi ha marge per reconduir la situació?

–De temps sempre n’hi ha, i ho intentarem fins al final. Una prova important és la Copa. No hi anirem com a favorits, com tantes vegades. Aquest vegada no. Però és un bon al·licient per a tots els jugadors i una gran motivació perquè a la Copa tothom comença de zero. 

"No vaig sentir els xiulets l'altre dia. Però no diré a la gent què ha de fer. Els que n'entenen, de bàsquet, saben què he donat per aquest club"

–Ha viscut una de les millors èpoques del Barça. ¿S’han de resignar ara a  viure l’època del Madrid?

–L’esport és moltes vegades qüestió de cicles. Però la meva experiència em diu que això pot canviar en poc temps. Tant de bo sigui així. El Madrid és l’equip que més títols ha guanyat últimament. Té un nucli de jugadors que es manté i són de bon nivell. Té molta confiança i es coneixen molt bé. Per a desgràcia nostra, ha coincidit tot un seguit de jugadors amb gana, que volen guanyar.

Notícies relacionades

–La falta d’un nucli dur que doni continuïtat al projecte ¿pot ser el gran problema actual?

–Normalment quan hi ha hagut un nucli dur, és quan han anat més bé les coses. També és complicat fer-lo quan es canvien cada any molts jugadors. Però això ara mateix està així. I hem d’intentar arreglar-ho.