El Barça pateix un altre revés i es complica l'Eurolliga

L'Olympiacos ocupa el Palau en un decisiu últim minut amb polèmica arbitral inclosa (67-69)

jcarmengol36854158 gra512  barcelona  12 01 2017   el escolta estadounidense de170112223047

jcarmengol36854158 gra512 barcelona 12 01 2017 el escolta estadounidense de170112223047 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

No hi ha manera. No hi ha manera que el Barça redreci el seu rumb ni tan sols a l’empara del seu Palau Blaugrana, on només havia perdut dos partits de l’actual Eurolliga, davant el Madrid i el Fenerbahçe. L’Olympiacos, sense Spanoulis però amb un bàsquet basat en la força, va acabar amb l’oposició –dura i persistent, això sí, però gairebé sempre a remolc– d’un Barça que, ara sí, s’està distanciant perillosament de les vuits primeres posicions, les que donen dret als quarts de final que donen pas a la final de quatre d’Istanbul.

El Barça va punxar al final, amb polèmica arbitral inclosa (67-69), i se’n va anar a dormir amb 7 victòries contra 10 derrotes, molt lluny ja del seu primer objectiu continental de l’any. Hauran de canviar molt les coses perquè el grup de Georgios Bartzokas sigui capaç de reenganxar-se a l’Eurolliga, perquè l’equip segueix pecant de falta de solidesa i de regularitat, i li falta confiança en els moments decisius.

FORA DE TEMPS

El partit d’ahir a la nit va ser a cara o creu, però les peculiaritats de l’actual equip blaugrana van fer que la moneda caigués pel revers. No va ser aliè a això una polèmica decisió arbitral quan, a falta de només 54 segons, l’Olympiacos va llançar fora de temps i els col·legiats, lluny de donar la pilota al Barça, van deixar que continués la jugada amb el rebot favorable al conjunt grec. El resultat era llavors de 64-65 i el Barça podria haver capgirat un marcador que, durant tot el partit, només va oscil·lar entre els sis punts a favor del Barça i els cinc a favor de l’Olympiacos.

Notícies relacionades

La igualtat es va desfer en un últim minut millor jugat per l’equip visitant. Després d’un triple de Koponen (el quart de cinc intents del finlandès) que va posar l’empat a 67 a falta de 27 segons, el Barça va trigar massa a cometre falta personal per aturar el cronòmetre. Vezenkov ho va fer a 7,4 segons del final, i en aquest temps la jugada estudiada a la banqueta no va poder sortir pitjor: Tyrese Rice es va embolicar en la pintura grega i va llançar a la desesperada en una pèssima posició, segellant la desena derrota europea i la tercera a casa, en un Palau en què es confiava per mantenir vives les il·lusions.

I això que, en un xoc molt irregular, però emocionant, el públic (Gerard Piqué hi era) va vibrar, animant a més un Joey Dorsey que ho va intentar tot, agafant rebots, completant alley-oops i fins i tot donant assistències, per a unes bones estadístiques de 7 punts i 8 rebots. Koponen (16 punts), Tomic (12 i 9 rebots) i Rice (15 i 5 assistències) hi van col·laborar també al màxim. Però una vegada més l’equip no va respondre com a tal i s’ha ficat en una situació molt complicada de la qual haurà de sortir, si pot, esgarrapant victòries fora. El Palau ja no és suficient. 

FC Barcelona, 67 - Olympiacos, 69

Olympiacos (17+12+27+13): Mantzaris (6), Lojeski (11), Papanikolaou (8), Printezis (16), Milutinov (6) -cinc inicial-, Green (8), Birch (2), Young (1), Papapetrou (2), Waters (8) i Athinaiou (1).