El Barça sap patir per reenganxar-se a Europa

L'equip blaugrana resol un final agònic davant el Darussafaka (82-77) i encadena la seva tercera victòria seguida

jcarmengol36726051 gra264  barcelona  30 12 2016   el p vot estadounidense del 161230225314

jcarmengol36726051 gra264 barcelona 30 12 2016 el p vot estadounidense del 161230225314 / Alejandro Garcia

2
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

A falta de fluïdesa en el seu joc, el Barça ha après a patir. A falta d’un devastador joc ofensiu, l’equip de Georgios Bartzokas és capaç de posar-se l’uniforme de treball i resoldre partits tan agònics com el de divendres al Palau Blaugrana, en què el conjunt blaugrana va ser capaç d’encadenar a casa la seva tercera victòria seguida (la segona a l’Eurolliga) i enganxar-se desesperadament al torneig continental per intentar en l’any que comença incrustar-se entre els vuit millors i seguir endavant.

Amb tenacitat, amb passió i amb il·lusió. I amb el joc just, però necessari, per derrotar (81-77) un rival, l’emergent Darussafaka de Turquia, que feia set partits seguits que no perdia (tres a l’Eurolliga i quatre en la seva competició domèstica) i que va sucumbir sota la cúpula blaugrana en un final d’infart, un últim minut –que es va prolongar gairebé durant deu– que va ser com una partida d’escacs, amb un equip i l’altre provocant personals i canviant els seus homes (per defensar o atacar) en un intent desesperat d’endur-se la victòria.

TERCER TRIOMF CONSECUTIU

Al final, per tercer cop en una setmana, va ser el Barça el que va guanyar. Havia derrotat l’Armani Milà (anotant 89 punts) i el València (94), i aquest cop només n’hi van caldre 81 per sumar el seu tercer triomf seguit, un triomf esperançador, malgrat tot, perquè es van veure abundants brots verds en el balbucejant joc blaugrana.

El Barça se’n va anar al descans cinc avall (35-40) després d’una primera part en què l’equip turc el va perdonar. L’equip blaugrana només havia agafat tres rebots en atac, per 10 del Darussafaka, i perdia més pilotes que el rival (7, per 4). En els cinc minuts següents, amb un parcial de 14-0, les coses van canviar radicalment (49-40), però els dubtes van tornar a paralitzar l’equip, que  va acabar el tercer quart només dos amunt (59-57).

TIR SOBRE LA BOTZINA

Però la sagnia dels rebots s’havia aturat, Tomic ja havia aportat els seus 16 punts, Vezenkov les anotava des de lluny i Renfroe li donava minuts de descans de qualitat a Rice. Així que era qüestió d’aguantar i no perdre la sang freda, cosa que el Barça va ser capaç de fer  fins i tot quan, a falta de 15 segons, erl rival es va col·locar a un sol punt (76-75). Koponen va estar llavors molt segur des de lluny i des de les personals i Vezenkov va resoldre amb un tir sobre la botzina després d’una pilota atorgada dubtosament al Barça part dels àrbitres.

FC Barcelona, 82 - Darussafaka, 77

Darussafaka (22+18+17+20): Wanamaker (9), Anderson (21), Bertans (5), Clyburn (4), Erden (4) -equip inicial-, Wilbekin (19), Batuk (-), Moerman (11), Zizic (4) i Harangody (-).