El Barça ensopega a Istanbul a l'Eurolliga

L'equip blaugrana, que només va rendir en l'últim quart, cau davant l'Efes (72-68)

rpaniagua36569727 ana14 estambul  turqu a  09 12 2016   los jugadores del barc161209211727

rpaniagua36569727 ana14 estambul turqu a 09 12 2016 los jugadores del barc161209211727 / TOLGA BOZOGLU

3

Amb un bàsquet pobre i escassos recursos ofensius, el Barça es va emportar una garrotada en la seva visita a l’Efes Pilsen (72-68). L’equip blaugrana va jugar malament durant 28 minuts, però un últim quart bastant inspirat el va portar a acariciar el triomf en la recta final. No el va merèixer i va acabar caient davant d’un rival més intens que va estar a punt d’engegar a rodar el seu avantatge durant tot el xoc.

L’equip de Georgios Bartzokas es complica la vida a l’Eurolliga. Després de doblegar el Panathinaikos de Xavi Pascual torna a comptar amb un balanç negatiu de cinc triomfs i sis derrotes al caure a Istanbul. Mal senyal en plena voràgine de partits, amb un calendari atapeït i terrible. El xoc a Turquia va ser el primer dels tres que disputarà el Barça fora de casa en només 12 dies. Divendres que ve, dia 16, jugarà a Moscou davant el CSKA, vigent campió, i el dia 21 viatjarà a la pista del Baskonia, dos escenaris calents en què serà molt complicat sortir-ne airós.

TOMIC DESENCERTAT

Més complicat encara serà si l’equip mostra el nivell de gran part del xoc disputat a Turquia. Tomic va exemplificar un pèssim inici de partit. El pivot croat va fallar els seus cinc primers llançaments (tres tirs de dos i dos lliures) abans d’anotar la seva primera cistella al minut 9. El Barça va acabar sis avall (21-15) el primer quart i va seguir patint en el segon, només sostingut per la baralla de Jonathan Holmes, que va aportar caràcter en un equip molt tou.

Els blaugranes perdien per 12 a dos minuts del descans, però Rice i Oleson van maquillar les coses abans del pas pels vestidors (36-28). El tercer quart es va iniciar amb un seguit d’imprecisions i pilotes perdudes. En aquell caos va emergir Thomas Heurtel, l’exbase del Baskonia, que va liderar al seu equip amb el seu habitual atreviment. Entre el jugador francès (14 punts) i un altre ex ACB, l’uruguaià Jayson Granger (16), l’Efes va portar el control del partit en tot moment, i va arribar a un màxim avantatge de 16 punts (48-32, m. 25) que va propiciar un temps mort de Bartzokas. El Barça va millorar després, amb un parcial de 0-7, però el desastre es va engrandir amb una absurda falta de Koponen en un triple d’Heurtel que es va convertir en una jugada de quatre punts (54-39, m. 28). Dos triples de Doellman i el mateix finlandès van deixar la distància en nou punts (54-45) al final del tercer quart.

"La nostra reacció fue lo bastant buebna como para merèixer guanyar, però els últims 45 segons fueron molt negatius. Van succeir moltes coses" (Bartzokas)

TRES TRIPLES CONSECUTIUS

La reacció blaugrana va continuar en l’últim període, en què es va confirmar un parcial de 0-13 amb cinc punts seguits de Tyrese Rice, que va acabar amb 22 punts. Amb 54-52 (m. 34), Perasovic va demanar temps mort. L’Efes va seguir al davant fins a l’embranzida final del Barça amb tres triples consecutius de Renfroe, Doellman i Rice, que van posar al davant l’equip per primera vegada en tot el partit a 46 segons del final (66-68). No va servir de res. Una jugada desgraciada amb falta de Rice a Dunston i cop de dits posterior de Tomic en la seva pròpia cistella en el lliure addicional van acabar d’enfonsar un equip que va defraudar durant 28 minuts.