LLIGA ENDESA

El Barça acaba primer de la Lliga i el Manresa eludeix el descens

L'equip blaugrana supera el Tenerife i la derrota de l'Estudiantes salva els manresans

lmendiola33993670 gra048 barcelona  22 05 2016   satoransky  d  del 160522190041

lmendiola33993670 gra048 barcelona 22 05 2016 satoransky d del 160522190041 / Alberto Estevez

1
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El Barça comptarà amb l'avantatge de pista en totes les eliminatòries del ‘play-off’ pel títol de la Lliga Endesa, que començaran a disputar-se aquesta setmana. Un triomf davant l'Iberostar Tenerife al Palau per 93-58 li ha garantit la primera plaça en l'última jornada de la Lliga regular, per la qual també lluitaven Madrid i el València.

Amb un parcial de 14-0 després del descans, el Barça ha disparat el seu avantatge per sobre dels 20 punts i ha amarrat el partit amb el Tenerife, per segellar la seva primera posició. L'equip de Txus Vidorreta intentava aprofitar les seves últimes opcions d'entrar als 'play-off' i ha plantat cara en el primer temps (32-32, m. 18). Però en aquests dos minuts finals del segon quart i en els cinc primers del tercer, en els quals no ha sumat ni una cistella, ha patit una apagada que ha enfonsat les seves opcions .

Tomic ha tingut molt a veure en aquesta poderosa transformació dels blaugranes. Durant uns minuts ha dominat les dues zones amb autoritat, solvent en atac i intractable en el rebot. Només ha necessitat 14 minuts a la pista per marcar diferències, en els quals ha acabat amb 12 punts, 7 rebots, 4 assistències i 3 recuperacions, per a un 27 de valoració. Navarro també ha col·laborat en el cop de puny a la taula dels barcelonistes a la segona part (64-38, m. 27). Pascual els ha reservat en l'últim quart i ha repartit minuts per reforçar confiança, cosa que han aprofitat Samuels (13 punts, 7 rebots) i Arroyo, 12 punts, tots en el segon període.

EL MIRACLE ES REPETEIX

L'alegria de la jornada l'ha tingut l'ICL Manresa, en una jornada final de nervis i transistors, i els més de 150 aficionats manresans que han viatjat a Vitòria. Malgrat la seva derrota a la pista del Laboral Kutxa (83-80) l'equip d'Ibon Navarro ha aconseguit la permanència a l'ACB gràcies al revés de l'Estudiantes a la pista del Gipuzkoa (78-73). Simon, amb 17 punts, Foster, amb 13, i Grigonis i Musli, amb 11, han sostingut els manresans que han lluitat pel triomf fins a l'últim segon i han repetit el miracle de la passada temporada de salvar-se en l'última jornada.

L'Estudiantes serà el que acompanyarà en el descens el quadro guipuscoà, que perdia per 63-73 a falta de tres minuts i ha firmat una espectacular remuntada, que ha condemnat els del Ramiro de Maeztu.