I AMENAÇA AMB ELS JOCS DE RIO

Espanya, exclosa de l'Eurobasket 2017

La FIBA Europa sanciona 14 països perquè els seus clubs prefereixen competir als tornejos de l'Eurolliga

 

  / MICHEL SPINGLER (AP)

1
Es llegeix en minuts

La FIBA Europa va comunicar divendres a la nit a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) l'exclusió del combinat masculí de l'Eurobasket 2017 per considerar que l'entitat "recolza les pràctiques il·legals de l'Eurolliga al permetre els acords amb les seves lligues i clubs".

Al text, la FIBA Europa justifica la "pèrdua del dret de participar en les competicions masculines absolutes" que organitza, entre les quals s'inclou l'Eurobasket del 2017, d'un grup de federacions en què es troben, entre altres, Espanya, Itàlia, Grècia i Turquia.

"Qualsevol federació nacional que recolzi les pràctiques il·legals de l'Eurolliga permetent que les seves lligues o clubs arribin a acords amb l'Eurolliga o amb qualsevol altra entitat que hi estigui directament o indirectament relacionada, perdrà automàticament el dret a participar en competicions de seleccions masculines de categoria absoluta organitzades per la FIBA Europa", assenyala.

"PRÀCTIQUES ANTIESPORTIVES"

Notícies relacionades

La FIBA Europa acusa la federació espanyola, a la qual així mateix ofereix la possibilitat de presentar al·legacions en un termini que s'acaba el dimecres dia 20, de "recolzar o participar en pràctiques antiesportives que són contràries a les normes de competició i als principis de la FIBA i la FIBA Europa".

Una còpia de la carta remesa a la federació espanyola de bàsquet va ser enviada també a la FIBA, l'organisme "competent per prendre les decisions que consideri necessàries en relació amb els esdeveniments mundials".

Temes:

Eurobasket