LA COPA DEL REI DE BÀSQUET

El Madrid tomba el Baskonia per defensar el seu títol

Llull anota els últims vuit punts del seu equip i resol per als madridistes un final agònic (80-86)

El Madrid tomba el Baskonia per defensar el seu títol

LAVANDEIRA JR (EFE)

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / LA CORUNYA

Sergio Llull va aparèixer de forma providencial per aclarir el camí del Madrid cap a la final de la Copa contra un esplèndid Laboral Kutxa (80-86). Serà la tercera final consecutiva dels madridistes, que han aconseguit alçar-se amb els dos últims títols en joc i avui es trobaran a La Corunya el Gran Canària, que afronta la primera final copera de la seva història.

    Llull va aconseguir decantar la semifinal per al Madrid sumant els últims vuit punts del seu equip en l’últim minut i mig, una demostració del caràcter decisiu del menorquí i de la jerarquia que ha assumit a la plantilla blanca.

    Amb la seva determinació, Llull va acabar amb la resistència del Laboral Kutxa, que va discutir el triomf als madridistes amb una sòlida actuació i va portar el partit a un final incert: 80-82 a falta de 45 segons.

    A l’equip de Perasovic li va faltar en aquells instants una mica més de tranquil·litat i sort per canviar el desenllaç, i aconseguir el premi a una brillant actuació col·lectiva en la qual va destacar, sobretot, Bourousis. El pivot grec, fins a la temporada passada a les files madridistes, autor de 16 punts i 13 rebots, va aparèixer sempre en els moments compromesos i amb dos triples consecutius va tallar l’escapada madridista (el 69-75 a l’empat a 75) i va elevar l’emoció dels últims minuts.

REMUNTADA ESPECTACULAR / El Gran Canària, per la seva part, va aconseguir el premi de la final després de remuntar-li 19 punts al Bilbao, botxí del Barça en quarts. L’equip de ­Sito Alonso va arribar a veure’s ­guanyador a la meitat del tercer quart (55-36) però no va acabar de rematar la feina i va acabar perdent per ­71-81.

Notícies relacionades

    Una part del mèrit s’ha d’atribuir a Aíto García Reneses, el tècnic de l’equip grancanari. Malgrat els seus 69 anys, Aíto no sembla tenir data de caducitat, i és capaç de fer molt competitius tots els equips pels quals passa. A l’equip canari li faltava un últim pas per arribar a l’elit. L’arribada d’Aíto ha sigut la clau per travessar el llindar. L’any passat van arribar a la final de l’Eurocup, que van acabar perdent contra el Khimki. En aquest, han arribat a les portes d’un altre moment de glòria.

    La fe va aclarir el camí dels canaris, que es van veure per sota en el marcador durant 25 minuts, però mai van tirar la tovallola. Un partit molt complet d’Oliver, motor i referència de l’equip, l’aportació puntual de Salin (12 punts), Aguilar (8 punts ,5 rebots) i Omic (9 punts, 5 rebots) i el protagonisme final de Báez (10 punts, 8 rebots) va impulsar el Gran Canària, davant un Bilbao desfondat, del qual només van tirar Hannah (20 punts) i Mumbrú (17) a l’hora de la veritat.