BÀSQUET

El clàssic del bàsquet torna en versió europea a la 'Final Four'

Barcelona i Reial Madrid juguen aquest divendres a les 21.00 hores una de les semifinals de l'Eurolliga de bàsquet

El jugador del Barça Ante Tomic, en un partit contra el Reial Madrid.

El jugador del Barça Ante Tomic, en un partit contra el Reial Madrid. / AFP / ADRIAN DENNIS

1
Es llegeix en minuts

Barcelona i Reial Madrid tornen a enfrontar-se (aquest divendres a les 21.00 hores) en les semifinals de l'Eurolliga de bàsquet, i això confirma que el clàssic de la Lliga espanyola per excel·lència torna a ser-ho també de la màxima competició continental. El Reial Madrid de bàsquet només ha disputat cinc fases finals de l'era moderna i ha aixecat el títol en una ocasió (1995). El Barça, en canvi, s'ha convertit en el conjunt que més finals a quatre ha jugat --14 amb la de Milà-- i els seus dos campionats (2003 i 2010) corresponen a la història recent del torneig.

La convincent victòria del Barça davant el Reial Madrid (86-75) en l'última jornada de la Lliga Endesa ha confirmat que l'equip de Xavi Pascual ja es troba en disposició de tornar a plantar cara als blancs, molt forts en els últims anys. Encara que en aquest partit els dos tècnics no van ensenyar totes les seves cartes --Pascual va amagar Navarro i va reservar Felipe Reyes-- el xoc va confirmar que, avui, les forces estan molt igualades.

Notícies relacionades

El vencedor del xoc entre els dos equips espanyols s'enfrontarà en la final al guanyador de la primera semifinal, que disputaran (18.00 hores) el CSKA de Moscou i el Maccabi Electra Tel Aviv. Els dos equips són habituals en aquestes finals. El CSKA, sis vegades campió d'Europa, disputarà la seva tretzena Fase Final --tercera consecutiva-- i el Maccabi, que té quatre títols al seu palmarès, la dotzena, després de dos anys d'absència.

Els dos s'han enfrontat ja en 30 ocasions, amb un balanç favorable al conjunt moscovita de 16-14. Més desigual és el cara a cara entre els dos entrenadors, ja que el del CSKA, Ettore Messina, ha guanyat els seus vuit duels amb David Blatt, el preparador del Maccabi. Messina busca el seu cinquè títol com a entrenador; Blatt, que ja en va guanyar una com a segon de Pini Gershon el 2004, el primer.